Novosti

Politika

Promocija knjige: Iza sedam logora - od zločina kulture do kulture zločina

Na promociji knjige u četvrtak, 13. prosinca, u 18 sati, u kinu Grič u Zagrebu, govorit će njeni autori Hrvoje Polan, Viktor Ivančić i Nemanja Stjepanović

ForumZFD i Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska organiziraju promociju knjige ‘Iza sedam logora: od zločina kulture do kulture zločina’ u četvrtak, 13. prosinca, u 18 sati, u kinu Grič u Zagrebu.

Foto-monografija ‘Iza sedam logora: Od zločina kulture do kulture zločina’ autorski je rad fotografa Hrvoja Polana, pisca Viktora Ivančića i novinara Nemanje Stjepanovića, u izdanju beogradske organizacije forumZFD. Na zagrebačkom predstavljanju knjige govorit će njeni autori dok će moderatorica biti Nataša Govedarica.

Knjiga kroz tri zasebne autorske cjeline govori o iznimnoj važnosti očuvanja prostora kulture kao prostora slobode. Uzimajući za polazište domove kulture i objekte kulturne namjene koji su tokom posljednjeg rata bili pretvoreni u logore i mučilišta, knjiga sinergijom snažnih kreativnih izričaja, te faktografskom komponentom, poziva na promišljanje o odnosu konstrukta nacionalne kulture i nacionalno motiviranog ratnog nasilja. Egzekutivni karakter ideološki oblikovane ‘nacionalne kulture’, upućuju autori, efikasna je priprema terena za nastup ‘nacionalne torture’ i služi ponajprije proizvodnji konteksta koji legitimira nečovječnost.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više