Novosti

Kronika

Прoмoциja пoeзиje

Српски културни цeнтaр Пaвлe Сoлaрић из Бjeлoвaрa oргaнизирao je прoмoциjу двиjу књигa збиркe пjeсaмa aутoрa Пeтрa Фeхирa, у кojимa сe бaви Билoгoрoм и рoдним зaвичajeм

Large 2

Petar Fehir (foto bjelovar.info)

Srpski kulturni centar Pavle Solarić iz Bjelovara organizirao je promociju dviju knjiga zbirke pjesama autora Petra Fehira, u kojima se bavi Bilogorom i rodnim zavičajem. S ovim književnim djelima talentovanog pisca, publiku su upoznali Dušan Margetić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara (VSNM) i pisac iz redova srpskog naroda Radovan Dožudić.

Margetić je istaknuo kako se radi o autoru koji nikada nije prekinuo vezu sa svojim rodnim krajem, ljudima i običajima. Radovan Dožudić je nastup obilježio čitanjem jedne autorove kratke priče. Petar Fehir rođen je 1955. godine u Grabovcu, kod Grubišnog Polja. Svojim literarnim djelima javlja se još kao srednjoškolac te već 70-ih ulazi u svijet poezije. Njegova ljubav prema književnosti rezultirala je s nekoliko zbirki poezije i proze. Bavi se i pisanjem dramskih tekstova, a objavljivao je i na različitim umjetničkim portalima. Autor je kratkog filma "Živjeti od snova".

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više