Novosti

Kronika

‘Prosvjeta i prijatelji’ u Kostajnici

Povodom devet godina uspješnog rada, pododbor ‘Prosvjete’ u Hrvatskoj Kostajnici upriličio je folklorno veče na kojem su se plesom i pjesmom predstavili domaćini i njihovi gosti

2r4ltqphe9q6fcscwpw26yh0s28

Folklor  u Kostajnici

Prve aprilske večeri, pododbor ‘Prosvjete’ u Hrvatskoj Kostajnici povodom devet godina postojanja i uspješnog rada, upriličio je u Hrvatskom domu folklorno veče pod nazivom ‘Prosvjeta i prijatelji’. Osim domaćina, u punoj dvorani svoja su umijeća pokazali i gosti iz podobora u Voćinu, Malom Gradcu, Vrginmostu, ‘Prosvjetine’ Koordinacije za Baniju, Ansambl narodnih igara iz Vukovara i ruska udruga ‘Kalinka’ iz Čakovca.

Program je vodio dugogodišnji aktivist ‘Prosvjete’ i zamjenik gradonačelnika Pero Samardžija, a u publici su bili i saborski zastupnik Boris Milošević, gradonačelnik Tomislav Paunović, te brojni predstavnici lokalne vlasti iz srpskih redova, manjinski vijećnici i aktivisti srpskih organizacija.

Predsjednica kostajničkog pododbora Irena Bekić bila je sretna zbog velikog odaziva publike, pa je zahvalila brojnim gostima.

- Svojim dolaskom nagradili su naš trud i rad u očuvanju onog sto nas čini onim što jesmo, a nastupom obogatili program i uljepšali naše veče. Publici od srca hvala na svakom aplauzu - rekla je Irena.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više