Novosti

Politika

Pučka pravobraniteljica u petak u Kninu

Lora Vidović pozvala je sve koji smatraju da su im prekršena ljudska prava ili su diskriminirani da dođu u Knin 16. novembra od 10 do 14 sati u prostorije gradske uprave

67dhd4ufa4nuuofk9s6d4dbnqff

Lora Vidović (foto Patrik Macek/PIXSELL)

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović boravi sa suradnicima u Šibensko-kninskoj županiji od 13. do 16. novembra. Cilj posjeta je da se detaljnije upozna s problemima stanovnika na ovom području. Pravobraniteljica će s građanima, predstavnicima udruga, lokalnih akcijskih grupa, županom, gradonačelnicima i načelnicima, članovima županijske Koordinacije za ljudska prava, centara za socijalnu skrb i mjesnih odbora razgovarati u Šibeniku, Tisnom, Kistanjama, Kapriju, Civljanama, Kijevu i Kninu.

Lora Vidović pozvala je sve koji smatraju da su im prekršena ljudska prava ili da su diskriminirani da dođu u Knin 16. novembra od 10 do 14 sati u prostorije gradske uprave, Ulica dr. Franje Tuđmana 2, ured 98.

Kršenje ljudskih prava, upozorava u pozivu pravobraniteljica, odnosi se na postupanje tijela javne vlasti poput nedostupnosti javnih usluga i dugotrajnosti postupanja, dok se o diskriminaciji može govoriti kada netko smatra da je u nepovoljnijem položaju zbog svoje osobne karakteristike – dobi, zdravstvenog stanja, nacionalne pripadnosti, vjere, imovnog stanja, obrazovanja i drugih.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više