Novosti

Kronika

Пулски бусeви у Бeлoмe Maнaстиру

Jeдинoм бaрaњскoм грaду су Грaд Пулa и "Пулaпрoмeт" пoклoнили двa мaњa aутoбусa мaркe "Ирисбус", вриjeдних 170.000 кунa. Нa приjeвoз њимa приoритeт ћe имaт учeници и пeнзиoнeри

Large 3

Jedini baranjski grad Beli Manastir – kako mu često tepaju lokalni novinari – ima tri prigradska naselja: Branjin Vrh, Šećeranu i Šumarinu, koja su od gradskog središta udaljena tri-četiri kilometra i koja su s gradom prometno loše povezana. Jedino se do Branjinog Vrha može doći prorijeđenim javnim prijevozom pa onima bez automobila ostaje izbor između bicikla i – pješačenja, što za lošeg vremena nije baš ugodno.

Krajem prošlog mjeseca belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob i njegov zamjenik Goran Hes predstavili su javnosti dva manja autobusa marke "Irisbus", vrijednih 170.000 kuna, s 18 sjedećih i nešto stajaćih mjesta, koje su Gradu Belom Manastiru poklonili Grad Pula i "Pulapromet". Planira se da će s ta dva autobusa i s minibusom marke "Mercedes" iz ranijeg projekta "Gradske autostaze", također s 18 sjedećih mjesta, gradska tvrtka "Baranjska čistoća" biti organizator komunalnog, odnosno gradskog prijevoza.

Prioritet će, prema gradonačelnikovim riječima, imati učenici za vrijeme školske godine te ljeti za prijevoz na belomanastirske bazene, ali i penzioneri kojima je takva usluga neophodna radi obavljanja različitih poslova. Za početak usluga bi bila besplatna jer će troškove pokrivati Grad Beli Manastir, a kasnije bi se komunalni prijevoz mogao financirati preko projekata iz evropskih fondova.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više