>

novosti logo

Piše Novosti

Pupovac novi predsjednik SDSS-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) objavila je da je u nedjelju na sjednici održanoj u Vukovaru, u Borovu Naselju, jednoglasnom odlukom Glavne skupštine stranke za novog predsjednika izabran saborski zastupnik Milorad Pupovac, dosadašnji potpredsjednik SDSS-a. Nakon punih dvadeset godina vodstvo stranke je preuzeo od Vojislava Stanimirovića, koji je izabran za predsjednika Glavne skupštine stranke.

Sjednica je održana u istoj sali u kojoj je prije dvadeset godina, 5. marta 1997. godine, stranka osnovana. Za potpredsjednike Glavne skupštine izabrani su Mile Horvat i Igor Pavković. Uz novog predsjednika Pupovca, SDSS ima i nove dvije potpredsjednice, Draganu Jeckov i Anju Šimpragu, kao i dvojicu novih potpredsjednika, Dejana Mihajlovića i Jugoslava Vesića. Na izvještajno-izbornoj skupštini dodijeljena su najviša stranačka priznanja te su izglasani novi sazivi Glavnog, Nadzornog i Statutarnog odbora.

Jednoglasno je usvojen izvještaj dosadašnjeg predsjednika Stanimirovića o radu stranke u protekle četiri godine, kao i nove programske smjernice koje je delegatima predstavio Pupovac. Među njima su organizacijska i kadrovska efikasnost, razvoj srpskih životnih sredina, zalaganje za donošenje Zakona o potpomognutim područjima i osnivanje Fonda za razvoj potpomognutim područjima, participacija Srba u institucijama i javnim poduzećima, oslobađanje ljudi od straha, razvoj investicija, rješavanje posljedica rata i suradnja s drugim političkim strankama.

Delegate skupštine pozdravili su brojni gosti. Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić koji se prisjetio perioda mirne reintegracije, koju je provodio zajedno sa Stanimirovićem. Skupštini su se prigodnim riječima obratili Bojan Glavašević ispred SDP-a, Tomislav Čuljak ispred HDZ-a, saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Janković, predstavnik HNS-a Vladimir Ham i drugi gosti, a bio je prisutan i generalni konzul Srbije u Vukovaru Milan Šapić.

1/1