>

novosti logo

Pupovac: Očekujemo stabilnu vladu

Nadam se da ćemo dobiti bolju vladu koja će biti okrenuta prema interesima građana i budućnosti zemlje, kazao je potpredsjednik SDSS-a nakon što je ta stranka predala liste kandidata i zamjenika za prijevremene parlamentarne izbore u 12. izbornoj jedinici

Očekujemo da ćemo dobiti bolju priliku od one koju smo imali prošle zime, da će jesenska berba biti bolja negoli zimska, a nadam se i da ćemo imati bolju, a to znači stabilniju vladu koja će biti okrenuta prema interesima građana i prema budućnosti ove zemlje, izjavio je Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a, nakon što je ta stranka predala liste kandidata i zamjenika za prijevremene izbore u 12. izbornoj jedinici.

Podsjetimo, SDSS je za kandidate izabrao Milorada Pupovca, Milu Horvata i Borisa Miloševića. Zamjenik Pupovca je Saša Milošević, zamjenica Horvata je Dragana Jeckov, a Vesna Blanuša je zamjenica Borisa Miloševića. Odgovarajući na pitanje kome će se manjinski zastupnici prikloniti, Pupovac je rekao da ne zna hoće li će manjinski glasovi biti ti koji će prevagnuti.

- Zastupnici SDSS-a će ponoviti suradnju s ostalim zastupnicima nacionalnih manjina i sa svim onima s kojima dijele iste političke vrijednosti, orijentaciju i samostalnost u donošenju odluka. Nastojat ćemo doprinijeti tome da imamo stabilnu i naprednu vladu okrenutu prema budućnosti, a ne da nas vlada drži zarobljenicima prošlosti, povijesnih i aktualnih sukoba. Želimo imati vladu koja će se posvetiti onome što su stvarne teškoće ovog društva. Pri tome mislim na toleranciju u društvu, na poštivanje manjinskih prava i očuvanje dosegnutog stupnja demokratskih vrijednosti koje su u proteklo vrijeme ozbiljno i dramatično narušene - kazao je Pupovac. Na pitanje da li se SDSS plaši svojih dojučerašnjih članova koji su osnovali novu stranku, Pupovac je rekao da je SDSS na svim izborima imao protivnike.

- SDSS je najjača srpska stranka u Hrvatskoj i do sada je potvrđivao svoju snagu, pa će tako biti i ujesen. Imamo ojačan i pomlađen sastav kandidata i zamjenika; vodili smo računa da imamo svježe snage u datim okolnostima, da izaberemo veći broj žena i da budu predstavljene sve regije u kojima žive Srbi u Hrvatskoj. Citirat ću jednog čovjeka iz Gorskog kotara koji je za naše bivše članove rekao da su ti momci dobili priliku da se voze autoputem, a da su onda vozili prebrzo i preticali na mjestima na kojima se sto ne smije. Radije su izabrali da idu makadamom nego da nastave autoputem - objasnio je Pupovac, koji je predstavio i nove, mlađe kandidate i zamjenike: Borisa Miloševića, Vesnu Blanušu i Draganu Jeckov. Podsjetimo, u 12. izbornoj jedinici bira se osam zastupnika, od čega tri srpske nacionalne manjine, a ta jedinica pokriva cijelu zemlju.

1/3