Novosti

Kronika

Рaдиoницa у Вojaкoвaчкoм Oсиjeку

У oргaнизaциjи гимнaзиje "Фрaн Гaлoвић" из Koпривницe, oдржaнa je Лaнд aрт рaдиoницa у Вojaкoвaчкoм Oсиjeку. Дeсeтaк гимнaзиjaлaцa, кoристeћи мaтeриjaлe из прирoдe, изрaдилo je шeст скулптурa кoje имajу eкoлoшку симбoлику

Large 4

U organizaciji gimnazije "Fran Galović" iz Koprivnice, održana je Land art radionica u Vojakovačkom Osijeku. Grupa od desetak gimnazijalaca i gimnazijalki, koristeći materijale iz prirode, izradilo je sveukupno šest skulptura koje imaju ekološku simboliku. Osim učeničke aktivnosti na otvorenome, cilj radionice je bio povezivanje čovjeka s prirodom i podizanje svijesti o značaju zaštite okoliša. Ova radionica je jedna u nizu kojima se priprema izvođenje međunarodnog obrazovnog projekta Erasmus kroz koji bi iduće godine u Vojakovački Osijek trebalo doći oko 100 učenika i učenica iz više europskih zemalja. Svi oni bi se trebali upoznati s prirodnim, kulturnim i povijesnim znamenitostima spomenutog potkalničkog mjesta i susjednog Kalnika.

- Poanta skulptura je da se koriste prirodni materijali uz minimalnu intervenciju u prostoru. Učenici su izrazili svoju kreativnost i materijale su morali tražiti u samoj prirodi - istaknula je Iva Bolfek, profesorica likovne umjetnosti koprivničke gimnazije "Fran Galović".

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više