Novosti

Kronika

Рaвнoмjeрниjи рaзвoj

У Oпштину Jaгoдњaк je Oсjeчкo-бaрaњскa жупaниja у прoтeклe чeтири гoдинe инвeстирaлa укупнo 2,2 милиjунa кунa

Large 3

Načelnik Mlinarević i župan Anušić

U protekle četiri godine, Osječko-baranjska županija pokrenula je brojne projekte kako bi infrastruktura postala funkcionalnija. Unatoč razlikama u političkim razmišljanjima, na inicijativu načelnika i gradonačelnika županija je do sada uložila značajna sredstva u razvoj svih opština i gradova, a jedna od tih opština je i Opština Jagodnjak u kojoj većinsko stanovništvo čine pripadnici srpske nacionalnosti.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i zamenik župana Radomir Čvarković pored obilaska nekoliko jedinica lokalne samouprave, posetili su i opštinu Jagodnjak. Radna poseta započela je obilaskom radova na rekonstrukciji Ulice Sare Bertić te novouređenog jezera i izletišta u Bolmanu. Poseta je potom nastavljena obilaskom Društvenog vatrogasnog doma u Jagodnjaku, čija je izgradnja koštala 7,3 miliona kuna, a koji će biti središnja lokacija najpoznatije manifestacije ove opštine, Kulenijade.

- Danas smo obišli najznačajnije projekte na području Općine Jagodnjak u koju je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine investirala ukupno 2,2 milijuna kuna. Radi se o izgradnji sportskih terena i puteva, sufinanciranju projekata kroz izgradnju nogostupa i cesta, sufinanciranju izgradnje vodoopskrbnog sustava te projektu Školski obrok za sve u kojem Osječko-baranjska županija, zajedno s Općinom Jagodnjak, sufinancira besplatnu prehranu svim učenicima - istaknuo je župan Ivan Anušić.

Načelnik Jagodnjaka Stevo Mlinarević zahvalio je Županiji na pomoći pri realizaciji važnih projekta koji podižu kvalitetu života svih meštana.

- U protekle četiri godine, Osječko-baranjska županija pomogla nam je puno u svim segmentima delovanja, od pisanja projekata do realizacije. Posebno nam je važno uređenje bolmanskog jezera koje je donedavno bilo u izrazito lošem stanju, a sada je uređeno, te je planirana još izgradnja šetališta. Tu je i rekonstrukcija Ulice Sare Bertić u Bolmanu, u kojoj su radovi u punom jeku. U Jagodnjaku i Bolmanu izgradili smo ukupno sedam kilometara novih ulica čime smo značajno podigli kvalitetu života naših meštana - rekao je Mlinarević te dodao kako je deo sredstava uložen u uređenje odvodnih kanala i Vatrogasnog doma.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više