Novosti

Društvo

Reagiranje: O istraživačkom novinarstvu

Vezano za tekst ‘Odgovor Kordićima’: O tome što prethodi dobrom istraživačkom novinarstvu možemo imati različita mišljenja

Ut0yo8ri5kzwpwd9fd1qd42gpgd

Poštovani, vezano za Vaš tekst ‘Odgovor Kordićima’ objavljen 12. lipnja 2019. godine u tiskanom izdanju Novosti, kao i istog članka objavljenog dana 13. lipnja 2019. godine u elektroničkoj publikaciji na Vašem internetskom portalu novosti.com, kao zajednički punomoćnik fra Kornelija Kordića i sestre Kornelije Ruže Kordić navodim slijedeće:

Sve navedene/ponovljene/informacije koje su objavljene u Vašem odgovoru o navodnim seksualnim uznemiravanjima i zlostavljanjima maloljetnica, kao i nepravilnostima u radu Doma za djecu bez roditeljskog staranja ‘Ivan Pavao II’, a kojima se i nadalje difamiraju moje stranke, potpuno su neistinite i zlonamjerne, te u skladu s odredbom čl. 40-46. Zakona o medijima, odnosno članka 2. st. 3 Zakona o elektroničkim medijima zahtijevamo ispravak istih.

Navodi kako je serija tekstova u ovom slučaju ‘jedan od najsvjetlijih primjera istraživačkog novinarstva u hrvatskim medijima’ prije upućuju na hvalospjeve vlastitom mediju u kojem su objavljeni a manje na pravo istraživačko novinarstvo kojem nije jedina svrha senzacionalizam kao što proizlazi iz objavljenih tekstova već nešto posve drugo. Provjerena informacija.

O tome što prethodi dobrom istraživačkom novinarstvu možemo imati različita mišljenja, no završimo komentarom iz knjige ‘The Reporters Handbook’ američkog novinara Stevea Weinberga, koji kaže: ‘Kako bi bilo sjajno kada bi svaki novinar bio istraživački, no nažalost, to nije točno.’

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više