>

novosti logo

Sa riječi na profašistička nedjela

Pored spomenika dalmatinskim partizanima na cesti Knin-Gračac, simpatizeri ustaštva su jučer nakon pohoda na Srb devastirali i spomen-obilježje poginulim borcima i žrtvama Drugog svjetskog rata u selu Mazin

Divljanje povodom obilježavanja 75. godišnjice ustanka naroda Hrvatske u Srbu ekstremni su desničari jučer podebljali i devastacijom antifašističkih spomenika na pravcima svog kretanja.

Kako nam potvrđuju stanovnici toga kraja, na udaru simpatizera ustaštva našao se tako spomenik poginulim borcima i žrtvama Drugog svjetskog rata u selu Mazin, koji je obnovljen prije nekoliko godina. Njega su išarali svojim najmilijim slovom s križićem, uz natpis ‘NDH’.

Nepoznati počinioci išarali su i spomenik palim dalmatinskim partizanima na cesti Knin-Gračac, ‘obogativši’ ga svastikom i natpisom ‘Ovi su ubojice’.

‘Jutros je ovaj spomenik dalmatinskim partizanima poginulim u bitci s nacistima na cesti Knin-Gračac bio bez ovih grafita. Nakon povratka s fašističkog prosvjeda u Srbu, ustaše s oznakama HOS-ovih postrojbi ratnog zločinca Rafaela Bobana koje su se vraćale prema Splitu su ga devastirale’, poručili su jučer šibenski antifašisti na svojoj Facebook stranici povodom oskvrnuća ovog spomenika koji je od početka godine najmanje tri puta išaran.

1/2