>

novosti logo

Piše Novosti

Sajam malih izdavača: Fijuk ZG

Prvi Fijuk Zagreb – Sajam malih izdavača, održat će se u organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba, u subotu, 22. aprila u Galeriji Greta (Ilica 92), s početkom u 12 sati

Fijuk je sajam malih izdavača ― onih koji tiskaju, printaju, fotokopiraju, umnažaju, dakle objavljuju knjige, stripove, časopise, fanzine, tejpove, plakate… Izdavali bi ih i kad bi se sve potpore ovog svijeta ukinule (tim češće!), sve državne institucije propale (tim više!) i raspali se svi regularni distribucijski lanci (tim šire!). Fijuk je direktna distribucija i direktni kontakt.

‘Fijuk ZG radimo u suradnji s Novo doba / Fijuk BG, kako bi regionalnu publiku povezali s izdavačima i proizvođačima koji izvan standardnih tokova proizvodnje i distribucije grade svoje paralelne svjetove, pletu nezavisne mreže i stvaraju nove odnose. Očekujte ukrštanje politike i umjetnosti, subverziju teorije, eksploziju bizarne estetike, narativne tokove i vizualne eskapade. Sajam izdavača, izložba časopisa, muzički kolektivi i tvrda žurka - u 12 sati trajanja prvog zagrebačkog Fijuka’, navodi se u pozivu Mreže antifašistkinja Zagreba.

Raspored događanja na sajmu možete pronaći na sljedećem linku.

1/1