>

novosti logo

Piše R. I.

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga održat će se u organizaciji knjižnice Pippilota u Medici (Pierottijeva 11, Zagreb) u subotu, 9. svibnja 2015. s početkom u 12 sati. Tijekom sajma će se odvijati i druge akcije vezane uz knjige

Sajam je otvoren za sudjelovanje pa slobodno dođite, donesite knjige za prodaju i postavite svoj štand, dobrodošli su i stripovi, slikovnice, časopisi i druga literatura, stolovi će biti osigurani, a sudjelovanje je, kao i svaki put, besplatno, poručuju organizatori.

Tijekom sajma će se prikupljati donacije knjiga (na hrvatskom) za zatvorenike, što je stalna akcija u kojoj Pippilotta sudjeluje već nekoliko godina. Također, skupljaju se i knjige na francuskom, engleskom ili arapskom jeziku (i drugim stranim jezicima) koje će biti donirane tražiteljicama i tražiteljima azila u hotelu Porin za njihovu čitaonicu za odrasle i za djecu. Kao donacije preporučamo i neispisane bilježnice koje su im potrebne za učenje.

U knjižnici stalno djeluje i besplatni ‘dućan’ Uzmi ili ostavi! pa slobodno donesite odjeću, posuđe, alate, igračke i druge stvari koje vam ne trebaju, a uzmite što god vam treba - sve je besplatno. Ovdje nije riječ o razmjeni, već o solidarnom dijeljenju stvari koje vam nisu potrebne, a drugima bi mogle dobro doći. I obrnuto.

1/1