Novosti

Društvo

Samopopiši se!

Kampanja Srpskog narodnog vijeća, vezana uz popis stanovništva koji počinje idući tjedan na internetu, nastavljena je televizijskim spotom

Televizijskim spotom nastavljena je kampanja Srpskog narodnog vijeća vezana uz popis stanovništva koji počinje idući tjedan na internetu. Uz spot režisera Predraga Ličine, koji možete pogledati klikom na fotografiju ili ovdje, SNV donosi upute kako se svatko može sam digitalno upisati.

Na mrežnoj stranici popis2021.hr kliknite na poveznicu za „Samopopisivanje“, nakon čega na dnu stranice trebate odabrati ‘Počnite sa samopopisivanjem’, koja će vas preusmjeriti na sustav e-Građani elektronička usluga NIAS-a zatražit će vašu autentifikaciju i pristup vašim osobnim podacima kliknite na ikonu ‘Pristajem’ izaberite vjerodajnicu, registrirajte se i potvrdite da ste punoljetni i pristupite samopopisivanju.

Nakon uspješnog zaključavanja i slanja popisnice e-ispitanik dobit će jedinstvenu šifru (kôd) generiranu u trenutku predaje popisnice, koja služi kao dokaz o uspješnoj predaji popisnice i koju će e-ispitanik dati popisivaču na terenskom popisivanju ako ne stignete ispuniti Upitnik odjednom, moguće je spremiti unesene podatke te s popunjavanjem nastaviti poslije.

Nedovršenom Upitniku moguće je pristupiti sve dok traje faza samopopisivanja. Ako ste ispunili i poslali Upitnik te vam je sustav dodijelio jedinstvenu šifru, nije moguće unijeti promjene u Upitnik.

Jedna osoba iz kućanstva u sustavu e-Građani popisuje stan, kućanstvo i sve osobe u stanu osoba iz kućanstva koja popisivanju pristupi pomoću svoje vjerodajnice, postaje referentna osoba te je dužna popisati sve članove kućanstva.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više