>

novosti logo

Piše Novosti

SDSS spotom poziva na međusobno poštovanje

Pod sloganom 'Budi ono što jesi, poštuj ono što nisi' spot prikazuje pripreme za svadbu s porukom za goste: 'Molimo vas da na svadbi ne pjevate ustaške pjesme jer među gostima ima i Srba'

Državno izborno povjerenstvo danas je objavilo konačne izborne liste što označava službeni početak kampanje za parlamentarne izbore 5. jula. Nešto iza 15 sati SDSS je krenuo u borbu za glasove birača i to, po prvi put u svojoj istoriji, kratkim igranim spotovima.

Pod sloganom 'Budi ono što jesi, poštuj ono što nisi' prvi spot prikazuje pripreme za svadbu 'po uputama za novo normalno vrijeme'. Konobarica je na ploči zalijepila obavijest za goste: 'Molimo vas da na svadbi ne pjevate ustaške pjesme jer među gostima ima i Srba.'

Boris Milošević, jedan od SDSS-ovih kandidata, u izjavi za Novosti je kazao da ovi spotovi, uz dozu humora, sadrže i stvarne, moguće životne situacije u kojima se svi mogu prepoznati. U narednim danima stranka će objaviti još nekoliko spotova, najavljuje.

- Na ideju za spotove smo došli razmišljajući o promjeni pristupa, da se ne bismo ponavljali s jumbo plakatima za europarlamentarne izbore 2019. koji su bili jako uspješni. Teško je ponoviti kampanju kakvu smo imali za te izbore, pogotovo ako uzmemo u obzir da su to bili izbori gdje je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica i gdje su svi građani mogli glasati za našu listu, ne samo Srbi. Naše poruke i spotovi i u ovoj kampanji će se obraćati svima - rekao je Milošević.

Prema njegovim riječima, aktualna kampanja bit će ohrabrenje Srbima da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti na Popisu stanovništva 2021.

- Jedna od ideja je da upozorimo da mi Srbi kao građani Hrvatske postojimo i da se trebamo međusobno poštovati. Hrvatska bez Srba ne bi bila ista. Naš doprinos kulturi, obrazovanju, politici i svakoj drugoj društvenoj sferi je neprocjenjiv - poručio je Milošević.

SDSS je u ponedjeljak 15. juna predao kandidacijske liste za tri zastupnička mjesta u XII. izbornoj jedinici. Kandidati su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević, a njihovi zamjenici su Dejan Mihajlović, Mile Horvat i Anja Šimpraga. U istoj izbornoj jedinici snage će odmjeriti sa Demokratskom srpskom strankom na čijim se listama nalaze Srđan Milaković, Jovica Radmanović i Siniša Ljubojević sa zamjenicima Jovanom Bojanićem, Dušanom Bjelajcem i Miloradom Stanisavljevićem.

Spotove SDSS-a možete pogledati na YouTube kanalu 'Budi ono što jesi' te na stranici kampanje budionostojesi.hr.

1/2