>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Sedma generacija akademije Srpskog narodnog vijeća

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac odgovarao je na široku lepezu pitanja zainteresiranih akademaca, nakon čega je uslijedila podjela 14 diploma uspješnim polaznicima

Završni, šesti modul sedme generacije Političke akademije SNV-a održan je 1. i 2 . decembra u Termama Jezerčica. Akademci su tom prilikom imali prilike steći nova znanja od strane gostujućih predavača, nakon čega su im uručene diplome za uspješan završetak političkog obrazovanja.

Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandar Tolnauer govorio je o petnaestogodišnjem historijatu ove krovne manjinske institucije, njenim aktivnostima i planovima. Zastupnik SDSS-a Boris Milošević upoznao je polaznike s aktivnostima stranke u saboru i izvan njega, svemu što su zastupnici SDSS-a do sada napravili za srpsku zajednicu, kakvi su bili odnosi stranke s dosadašnjim vladama i izazovima s kojima se SDSS suočava.

Petar Lađević predstavio je manjinski i vjerski mozaik Srbije za koju je naglasio da je najmultietničnija država regije. Pritom je govorio o odnosima Srbije prema manjinama koje tamo žive, kao i o institucijama Srba u Hrvatskoj u čijoj je izgradnji učestvovao.

Profesor historije i predsjednik Savjeta Političke akademije SNV-a Dejan Jović odradio je evaluaciju programa Akademije i zabilježio prijedloge polaznika koji će biti primjenjivani u narednim generacijama. ‘Ocjene su bile pozitivne, a prijedlozi konstruktivni’ - rekla je za Novosti administratorica akademije Jelena Nestorović.

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac odgovarao je na široku lepezu pitanja zainteresiranih akademaca, nakon čega je uslijedila podjela 14 diploma uspješnim polaznicima, dok je jedna akademka bila odsutna pa će joj biti uručena naknadno. Voditelj akademije Branko Jurišić izrazio je zadovoljstvo znanjem i entuzijazmom polaznika koji će imati prilike da stečeno znanje primijene u praksi. Od naredne godine organizirat će se godišnja okupljanja svih akademaca i njihovih predavača, najavili su organizatori.

1/1