Novosti

Kronika

Сeлo пo сeлo

Нa рeдoвнoj сjeдници Виjeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe Koпривничкo-крижeвaчкe жупaниje нajaвљeнo je урeђeњe вeћинe сeoских дoмoвa нa пoдручjу ВСНM-a Koпривничкo-крижeвaчкe жупaниje

Large 8

Vijećnici VSNM-a Koprivničko-križevačke županije

Prošli tjedan održana je redovna sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije (VSNM), u novouređenom društvenom domu u Rubnjaku kod Koprivnice. Sjednici su prisustvovali većina vijećnika i vijećnica te predstavnici Općine Rasinja. Fokus u raspravama je bio na kapitalnim investicijama, organizovanju sportskih igara i budućem popisu stanovništva. Na sastanku je istaknuto da će Vijeće u saradnji s lokalnim vlastima i ustanovama srpske manjine, pokušati realizovati sve postojeće projekte i programe te pokrenute nove koji će biti u skladu potreba srpskog naroda.

U planu je, među ostalim uređivanje i obnova svih društvenih domova u krajiškim mjestima i poticanje stanovništva na sportsko, kulturno i svako drugo djelovanje.

- Obnovu društvenog doma u Ribnjaku financiralo je Srpsko narodno vijeće posredstvom VSNM-a Koprivničko-križevačke županije koje je ovu investiciju i iniciralo. Dom će služiti svim našim mještanima kao i dosad, a nakon sitnih završnih radova, očekuje se svečano otvorenje. Selo po selo, dom po dom, investicija po investicija - zajedno ćemo urediti naša mjesta - navedeno je u zvaničnom priopćenju VSNM-a Koprivničko-križevačke županije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više