>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Šesta generacija Akademije SNV-a

Osamnaestero mladih iz Knina, Negoslavaca, Krnjaka i drugih mjesta okupilo se proteklog vikenda u Donjoj Stubici, gdje se šestu godinu zaredom održava Politička akademija Srpskog narodnog vijeća. Riječ je o programu dodatnog obrazovanja za mlađe pripadnike srpske zajednice kako bi ih se motiviralo i pripremilo na sudjelovanje u procesima na razinama lokalnih i regionalnih samouprava. Jedan od ciljeva ovoga programa je i razvoj organizacija i sredina iz kojih potiču polaznici.

Po riječima Branka Jurišića, voditelja Akademije, polaznicima će ove godine brojni stručni predavači u šest ciklusa predavanja, koji bi trebali završiti tokom nadolazeće jeseni, govoriti o političkom aktivizmu.

Prvog dana predavanja su Čedomir Višnjić, urednik u ‘Prosvjeti’, i Tvrtko Jakovina, profesor sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta, polaznike upoznali s historijom Srba u Hrvatskoj. Drugog dana im je Nikola Bajto, glavni urednik ‘Novosti’, govorio o ulozi ovog manjinskog tjednika, a novinarka Ana Brakus ih je upoznala s aktivističkim metodama nevladinih organizacija.

1/1