Novosti

Kronika

Šetnja od Erduta do Aljmaša

Opština Erdut i Grad Belišće u zajedničkom projektu: Projekat uključuje izgradnju ekološko-edukacijske staze ‘Porić’ od Erduta do Aljmaša u dužini 12 kilometara

P8frij6ew69p488tekhpfhe8jef

Konferencija 'Zelene staze'

Održivo korištenje prirodne baštine uz doprinos društveno-privrednom razvoju na lokalnom i regionalnom nivou, povezalo je Opštinu Erdut i Grad Belišće u projekat ‘Zelene staze Dunava i Drave’. Projekat je vredan oko 13 miliona kuna, od kojih su 11 miliona i 114 hiljada kuna bespovratna sredstva EU iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020. Jedan od ciljeva projekta je razvijanje javne svesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti područja kroz promociju zaštićenog krajobraza Erdut, Regionalnog parka Mura-Drava i ekološke mreže ‘Natura 2000’.

- Uz brojne edukativne aktivnosti, projekat uključuje izgradnju ekološko-edukacijskih staza ‘Porić’ od Erduta do Aljmaša u dužini 12 km i ‘Bistrinci’ kod Belišća koja će u dužini 2,5 km povezivati centar za posetioce s hostelom, izgrađen takođe sredstvima projekta, sa tamošnjim odmorištem ‘Drava’ - rekao je voditelj projekta Milan Franić na početnoj konferenciji održanoj u Erdutskim vinogradima.

- Projekat će unaprediti postojeće, kako turističke kapacitete, tako i brojne druge sadržaje u gradu Belišću - rekao je gradonačelnik Dinko Burić.

- Raduje nas činjenica da smo kroz ovaj projekat došli u priliku razvijati partnerske odnose sa opštinom Erdut i svim ostalim sudionicima ovog projekta. On je za grad Belišće od velikog značaja ne samo u infrastrukturnom, nego u turističkom, kulturnom, sportskom i rekreativnom području života - rekao je Burić, zahvalivši Opštini Erdut što ih je odabrala kao partnere u projektu kroz koji će se u Belišću investirati oko milion eura.

- Ovo je do sada najveći projekat koji opština Erdut provodi na svom području. Zadovoljan sam i smatram da je on odskočna daska za još neke veće projekte u pogledu zaštite Drave, Dunava i krajobraza kojeg imamo - istakao je Vesić. Uz Opštinu Erdut i Grad Belišće, u projekat su uključene Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrednostima i Razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice opštine Erdut i grada Belišća i Kajak kanu klub Aljmaš.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više