Novosti

Društvo

Severina na premijeri "Kumeka" pod maskom SNV-a

Pjevačica se na premijeri filma Darija Juričana pojavila u maski s natpisom "Vratiće se Valter" koja je nastala u suradnji Srpskog narodnog vijeća i šibenskog dizajnera Ante Filipovića Grčića

Large severina

Severina sa SNV-ovom maskom (foto Marin Tironi/PIXSELL)

U kinu Studentskog centra u Zagrebu u nedjelju, 22. novembra, održana je premijera novog filma Darija Juričana "Kumek" o gradonačelniku Milanu Bandiću.

Osim što se na premijeri filma neočekivano pojavio zagrebački gradonačelnik, "Kumeka" su pogledali i Tomislav Tomašević iz Možemo, voditelj Zoran Šprajc, Marija Selak Raspudić i Nikola Grmoja s liste Mosta, ali najviše pažnje pobrala je pjevačica Severina Vučković. Fotografi su zabilježili zaštitnu masku kojom je pjevačica ukrasila svoj stajling za filmsku premijeru.

Naime, Severina je nosila masku s natpisom "Vratiće se Valter" i crvenom zvijezdom koja je nastala u suradnji Odjela za kulturu Srpskog narodnog vijeća i šibenskog dizajnera Ante Filipovića Grčića, poznatog po radu na vizualnom identitetu FALIŠ-a, šibenskog festivala ljevice i alternative. Pjevačica je bila u društvu PR stručnjakinje Zinke Bardić koja je nosila masku SNV-a s imenom čuvene ilegalke Nade Dimić.

"Sinoć sam bila na premijeri filma 'Kumek'. Čestitam Dariju Juričanu, jednom od mojih najdražih i svakako najhrabrijih redatelja, na odličnom krimiću s primjesama tragedije, ali i komedije. U jednom momentu pojavio se i glavni lik. Ala ludnice, to je kao da se na premijeri 'Kuma' pojavi Al Capone. Rekao je da bi on napravio triput bolji film. Naravno, kad triput više zna. Reko i uteko. Bilo je jako zabavno", poručila je Severina u tekstu ispod fotografije s premijere.

Aneta Vladimirov, iz Srpskog narodnog vijeća, u izjavi za Novosti rekla je da se Odjel za kulturu SNV-a dosjetio tekstilnih zaštitnih maski s prepoznatljivim motivima koje su donekle preoblikovali.

- Iskoristile smo priliku i smišljale pojedine slogane poput onog "Bez AFŽ-a nema NOB-a" iz posve očiglednog razloga, ali smo isto tako dio maski posvetile inicijativama koje se vode za slavna imena poput Palmine Piplović u Splitu ili inicijative za povrat spomen-ploče Mariji Hanževački u Muzeju grada Zagreba. U međuvremenu su do nas došle fotografije poznatih lica pod našim maskama na čemu ih naravno zahvaljujemo i poručujemo: neka nam je svima na zdravlje antifašizam - rekla je Aneta Vladimirov.

Pojedini natpisi na maskama SNV-a su ćirilični, a mogu se naći sljedeće poruke i imena: "Sloboda narodu", "Milosti ne tražim", "Nabrusimo kose", "Dan ustanka naroda Hrvatske", "Bez AFŽ-a nema NOB-a", "Padaj silo", "Bori se narode za svoju slobodu", "Drugarice, nastavljamo s radom", "Pamti istoriju – ne ponavljaj je! ", "Ljubica Gerovac", "Sestre Baković", "Anka Butorac", "Marija Hanževački", "Irma Benčić", "Lepa Radić", "Vahida Maglajić"…

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više