>

novosti logo

Piše M.B.

Sindikati u četvrtak predaju potpise Saboru

Nakon detaljne provjere svih dostavljenih potpisnih knjižica, inicijativa ‘67 je previše’ objavila je kako je prikupila 748.624 važećih potpisa građana za raspisivanje referenduma o promjenama uvjeta za mirovinu. 

‘Radi se o dvostruko većoj brojci od minimalno potrebnih 373.568 potpisa (deset posto od ukupnog broja birača u RH) koje propisuju Ustav i Zakon o referendumu’, stoji u priopćenju Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. 

Potpise će u Hrvatski sabor službeno predati u četvrtak, 13. lipnja u 11:30 sati, gdje će Organizacijski odbor Inicijative i predsjednike sindikalnih središnjica primiti predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Podsjetimo, inicijativa ‘67 je previše’ prikupljala je potpise za referendum s ciljem da se dob za odlazak u mirovinu vrati na 65 godina te da se umanji penalizacija prijevremenog odlaska u mirovinu. Inicijativa sastavljena od tri sindikalne središnjice, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata i Matice hrvatskih sindikata, te uz podršku nekoliko udruga civilnog društva potpise je prikupljala od 27. travnja ove godine do 11. svibnja. Gotovo sve oporbene stranke podržale su potpisivanje referendumske inicijative dok se vladajući HDZ snažno protivio.

1/1