Novosti

Politika

Škorić ispalio na Pamelu

Šef splitskog HDZ-a Petar Škorić optužio Pamelu Anderson zbog intervjua u Novostima da vodi specijalni rat protiv Hrvatske

4goo80z5t46cf9cbpp6frzkvhan

Petar Škorić, saborski zastupnik HDZ-a (foto Ivo Čagalj/PIXSELL)

Negdje između lauda HDZ-u, svojim stranačkim kolegama i samome sebi Petar Škorić, prvi čovjek splitskog HDZ-a i saborski zastupnik, na svom Facebook profilu pronašao je vremena da se obračuna i s popularnom glumicom Pamelom Anderson zbog njenog intervju u novom broju Novosti. Škorić je ovu aktivisticu optužio da je ni manje ni više nego ‘širiteljica specijalnog rata protiv Hrvatske‘.

'Tko smije sumnjati kad Pamela to ispali! Koriste osobu koja i ne zna gdje je Hrvatska za pronositelja i širitelja specijalnog rata protiv Hrvatske', napisao je Škorić, referirajući se na naslov koji je u prenesenom intervjuu iz Novosti stavio Večernji list, a gdje Pamela Anderson, dajući potporu platformi Možemo! na izborima za Evropski parlament, poziva Hrvatsku da izađe iz nacionalističke prošlosti.

'Kao što vjerojatno znate, imam dobrog prijatelja iz Hrvatske, upravo smo zajedno imali nastup za Arte (ugledni javni francusko-njemački TV program, op.a.). Imali smo nastupe u Kopenhagenu, Grazu, Bruxellesu, Berlinu… On trenutno sudjeluje u izbornoj kampanji u Njemačkoj kao kandidat za zastupnika u Europskom parlamentu. Rekao mi je za Možemo!. Potom sam se sjetila da sam zapravo u ožujku 2013. upoznala Tomislava Tomaševića, kada sam u Cambridge Union Society (debatni klub pri Sveučilištu u Cambridgeu, op.a.) držala predavanje o pravima životinja i klimatskim promjenama. Nije li to nevjerojatno kako se dobri ljudi sreću? A sada čujem da Možemo! također promovira Green New Deal, kao što to DiEM25 radi diljem Europe ili Alexandria Ocasio-Cortez u Sjedinjenim Državama. Moja poruka Hrvatskoj bila bi: Obratite pažnju na te pokrete, poduprite djecu koja štrajkaju, izađite iz nacionalističke prošlosti i vratite se u budućnost', kazala je Pamela Anderson, što je po Škoriću 'širenje specijalnog rata'.

Ne osobito poznat političar izvan lokalnog kruga široj javnosti postao je poznat preko čuvene snimke na kojoj general Ante Gotovina neposredno nakon akcije Oluja u Kninu 'riba' svoje podređene, među kojima je i Škorić. 'Škoriću, di je križ?!, pita Gotovina Škorića, u to vrijeme savjetnika za informiranje u zbornom području i pomoćnika načelnika za političku djelatnost. Pa nastavlja u žestokom tonu nazivajući ga, kao i sve ostale oficire HV-a, nesposobnim budaletinama: 'Pa da si stao u Sinj fratrima i zamolio, oni bi ti dali deset! Zato što ste budaletine! Zato što ste nesposobni! A sposobni ste da balite na kamere, da se slikate, to jeste sposobni! Jedan križ niste sposobni naći!', na što je Škorić tek nerazgovijetno promrmljao nešto nalik: 'Nismo još našli, sada bi trebao doći'.

Razlog Gotovininog bijesa bilo je kaotično stanje u Kninu nakon ulaska Hrvatske vojske. 'Jedan totalni kaos. Operacija izvedena uredno, na najvišoj razini u vojničkom smislu. A nakon toga kaos. Dica, opuštena, bez ikakve odgovornosti. Stvar zapovjednika nije da se poslije bitke brine kako će grad profunkcionirati. To je stvar pozadine, logistike, vojne policije, političke djelatnosti, zdravstvene struke…', nabrajao je Gotovina na snimci koja je iskorištena i u Haagu sa svrhom dokazivanja da je Gotovina ukazivao na neorganizaciju i aljkavost.

Škorić se 'proslavio' i izjavom da Maja Sever 'mrzi sve hrvatsko'. 'Konačno korak naprijed prema javnoj televiziji. Maja Sever postala je najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju. Licemjerno je da emisiju 'Hrvatska uživo' uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko', objavio je, također na Facebooku, ovaj rođeni Tomislavgrađanin, magistar novinarstva i pravnik kojem smetaju i gay parade, ali zato simpatizira zagovarače zabrane pobačaja iz Hoda za život.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više