Novosti

Kronika

Слaвa у Сeсвeтaмa

Kрснa слaвa црквe Свeтих Oтaцa прoслaвљeнa je у Вeликим и Maлим Сeсвeтaмa кoд Kрижeвaцa. Нa инициjaтиву пaрoхa Toдoрoвићa, вjeрници су приje слaвe oбaвили aкциjу урeђeњa oкoлишa oкo црквe

Large 4

Krsna slava crkve Svetih Otaca tradicionalno je proslavljena u Velikim i Malim Sesvetama kod Križevaca. Svečanosti proslave u crkvi u Velikim Sesvetama prisustvovali su pravoslavni vjernici spomenutih i okolnih naselja. Kako dolikuje običajima, na službi je posvećen slavski kolač i izabran novi kum.

Nakon crkvenog dijela proslave, u skladu sa zvaničnim epidemiološkim mjerama, ostatak proslave nastavljen je u velikosesvetskom društvenom domu. Vjernici su na inicijativu paroha Branislava Todorovića, prije same slave obavili akciju uređenja okoliša oko crkve.

- Kum današnje slave je bio Zoran Manojlović sa svojom porodicom iz Velikih Sesveta koji je kumstvo za narednu godinu predao Jovi Manojloviću iz Velikih Sesveta. Nakon molitvenog slavlja, kum Zoran je pripremio posluženje za sve u društvenom domu u Velikim Sesvetama. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su svojim trudom prethodnih dana uredili okoliš crkve. Srećna slava Sesvećani i svima koji danas slave - rekao je Branislav Todorović, paroh iz Velikog Poganca.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više