Novosti

Politika

Slučaj protiv Miloševića koristi se u političke svrhe

Natječaj je raspisan prvenstveno zbog manjina, a pretvorio se u nešto drugo. To je bila ideja Vlade, ali kad je došlo do operacionalizacije, davali su bodove za svašta, ali ne zbog toga što si manjina. Jedini Miloševićev motiv bio je da pita gdje su nestali Srbi, kazao je Anto Nobilo

Large nobio

Anto Nobilo (foto Goran Stanzl/PIXSELL)

Odvjetnik Anto Nobilo koji brani potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u predmetu u kojem ga Uskok tereti za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti u spornoj dodjeli poticaja gospodarskim subjektima, za N1 televiziju  rekao je da je optimističan nakon što je proučio spis istrage.

"Željeli smo ubrzati postupak i nismo se odlučili na žalbu. Pročitao sam spis i optimističan sam. Već kad sam vidio pouku o pravima i rješenje o provođenju istrage gdje je Državno odvjetništvo opisalo kazneno djelo i dokaze, već iz toga sam vidio da nema elemenata za kazneno djelo za koje ga se tereti", rekao je Nobilo.

"Ovaj predmet stalno curi s državne strane, cure informacije koje služe u političkim obračunima pa je moja odluka da ne izlazim s činjenicama iz istrage, dovoljno je reći da vidim formulu na koju Milošević može biti oslobođen", dodaje. Kaže da informacije koje cure van ne štete njegovom branjeniku već se izvlače iz konteksta.

"Ono što je u predmetu ne šteti mom branjeniku kada se kronološki posloži. On je radio ono što treba raditi kao zastupnik srpske nacionalne manjine. Ovaj natječaj je bio prije svega zbog manjina. To je bila ideja Vlade, ali kad je došlo do operacionalizacije, davali su bodove za svašta ali ne zbog toga što si manjina. Taj se natječaj pretvorio u nešto drugo, Srbi su nestali, manjine nigdje. Vlada je htjela raditi neku pozitivnu diskriminaciju. Njegov jedini motiv je bio da ide tamo pitati – a gdje su Srbi", kazao je Miloševićev odvjetnik.

Upitan hoće li Milošević ostati na mjestu potpredsjednika Vlade, Nobilo je kazao da je to pitanje za premijera.

"On važe kolika mu je šteta ako mu je Milošević potpredsjednik. Milošević nema opterećenost, osim da da obranu. Ja sam opterećen. Ima dosta svjedoka, između 20 i 30. Dosad smo dobili zapisnike za 7,8 svjedoka, ne više. Mi imamo jasnu situaciju i čekamo", rekao je Nobilo.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više