Novosti

Politika

Smijenjen prvi načelnik kriznog stožera jer se rugao s maskama i distancom

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Pitomača Ivan Erhatić "pohvalio" se sudjelovanjem na velikoj korona-svadbi na kojoj je ignorirao odredbe o nošenju zaštitnih maski i držanju socijalne distance, zbog čega je smijenjen jer se ponašao "nepropisno i neodgovorno"

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Pitomača Ivan Erhatić prošle subote se na svome Facebook profilu pohvalio sudjelovanjem na jednome vjenčanju i objavio 27 fotografija razdraganih ljudi u gomili – bez maski i distance. I ne bi promatraču te fotografije zapele za oko da pet dana ranije Nacionalni stožer Civilne zaštite nije objavio odluku kojom je uvedeno obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i ograničena društvena okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi.

Fotografije su istog popodneva objavljene na lokalnom portalu i ekspresno proširene društvenim mrežama što je izazvalo opravdano negodovanje i lavinu negativnih komentara ogorčenih građana. Lokalni načelnik se narugao odlukama Nacionalnog stožera, omalovažio njihove apele i upozorenja. To nije moglo proći nezapaženo pa je ekspresno zatražena njegova smjena što je dan kasnije i učinjeno. To je prva smjena načelnika jednog stožera jer se u doba korone ponašao "nepropisno i neodgovorno“.

Pitomača je jedna od općina u Virovitičko-podravsko županiji s najvećim brojem zaraženih korona virusom. Koliko ih točno ima, nismo uspjeli doznati jer županijski Stožer, jedini u Hrvatskoj, objavljuje samo zbirne podatke pa podatak nisu željeli otkriti javnosti čak ni u ovom slučaju. Građani Pitomače smatraju da je za takvo stanje kriv smijenjeni načelnik jer nije adekvatno kontrolirao poštivanje mjera.

Ivan Erhatić je iz Dinjevca pokraj Pitomače, jedan od osnivača temeljnog ogranka HDZ-a u tom selu te provjereni i odani kadar Josipa Đakića. Dinjavac od milja naziva blindiranom utvrdom HDZ-a jer je ova stranka tamo već 30 godina na vlasti. Mještani tvrde da raznim manipulacijama prisiljava ljude da glasaju za HDZ. Obilazi ih uoči izbora, a ako mu nakon prebrojavanja glasačkih listića usfali koji glas, ne preza kako bi doznao tko je bio taj "izdajnik“ koji nije pravovjerno glasovao. U lokalnoj javnosti je poznat po urnebesnim izjavama i nepismenim objavama na društvenim mrežama. Uoči zadnjih lokalnih izbora je poručio: "Svima onima koji se sada u naše mjesto šuljaju na mala vrata poručujem da u Dinjevcu nema mjesta za stanovanje za crvene, neka si to izbiju iz glave“. Nakon izbora je objavio: "Dinjevac je ostao još plaviji, i neka ga ovi crveni i svi šareni koje okuplja obilaze u širokom luku".

Osamdesetih godina bio je sekretar partijske organizacije Saveza komunista u svom selu.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više