Novosti

Kronika

Smotra folklora u Slatini

U organizaciji slatinskog pododbora ‘Prosvjete’ u subotu, 20. oktobra, održana je druga po redu Smotra folklora u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Slatini

Rz755ixtuj19c80pcagvfocw343

U organizaciji slatinskog pododbora ‘Prosvjete’ u subotu, 20. oktobra, održana je druga po redu Smotra folklora. U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Slatini, osim domaćina svojim su se plesnim umijećima predstavili gosti i prijatelji iz pododbora ‘Prosvjete’ iz Garešnice, Malog Gradca i Voćina, kao i KUD-ovi Zora iz Silaša, Đoko Patković iz Bobote te Branko Radičević iz Dalja. Izvođena su tradicionalna kola i pjesme Banije i zapadne Slavonije, ali i koreografije iz raznih dijelova Srbije.

- Gledalaca je bilo stotinjak, a bilo bi ih i više, da se nije javio problem s prostorom za nastup. Inicijativom gradonačelnika Denisa Ostrošića dobili smo na raspolaganje kino-salu ali u ranijem terminu jer su kasniji bili predviđeni za projekcije filmova - rekla je za Novosti Olivera Uvalić iz slatinskog pododbora, ističući da je to bila uspješna manifestacija.

U publici su bili pomoćnik ministra poljoprivrede Milenko Živković, zamjenici virovitičko-podravskog župana Marijo Klement i Igor Pavković, tajnik županije Ivo Horvat, brojni aktivisti srpskih manjinskih vijeća i organizacija. Nova prilika za pokazivanje umijeća slatinski pododbor imat će 24. novembra na smotri stvaralaštva nacionalnih manjina u Bjelovaru gdje su pozvani kao predstavnici Srba.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više