>

novosti logo

Piše Novosti

SNV dao upute vijećnicima

Apeliramo na vas da, uvažavajući najbolje ljudske principe i možda nikad važniju solidarnost među ljudima, upozorite sve svoje vijećnike i zajedno obratite naročitu pažnju na naše starije sunarodnjake i sugrađane koji su u naročito rizičnoj situaciji, poručuju iz SNV-a

Srpsko narodno vijeće do daljnjeg je odgodilo održavanje Skupštine, sjednica Predsjedništva kao i sve aktivnosti koje uključuju veći broj ljudi poput komemoracija, kulturnih programa, radnih akcija ili sportskih susreta. Uredi za pravnu pomoć, koji rade u 14 gradova u Hrvatskoj i Srbiji, od ponedjeljka, 16. marta, neće primati stranke, nego će raditi putem telefona, e-maila i pošte.

SNV u obavijesti vijećnicama i vijećnicima, koje potpisuje predsjednik Boris Milošević, preporučuje da se obustave sve aktivnosti koje uključuju veći broj osoba (15 do 20). Apelira se da se slave, sjednice, okupljanja različitih vrsta, posebno onih koja uključuju djecu, odgode do daljnjeg i da se najozbiljnije preispita njihova hitnost.

'Svjesni smo da su neke stvari već isplanirane i dogovorene i da nije uvijek lako niti besplatno otkazivati, ali briga o sigurnosti i zdravlju mora biti na prvom mjestu. Ukoliko ste u obavezi održati sjednice ili su vam neki sastanci naročito važni, molimo vas da osigurate sredstva za dezinfekciju, siguran razmak među sudionicima i da se ozbiljno pridržavate svih ostalih uputa', navedeno je u obavijesti SNV-a koja je poslana s preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojih se treba pridržavati. S obzirom na to da u radu svi mi dosta komuniciramo s našim starijim sugrađanima, pa i sa djecom, jako je važno da se sve navedeno ozbiljno shvati, kaže se u saopćenju.

'O svakoj daljnjoj promjeni ove situacije, koja nas, u radnom pogledu, sve teško programski pogađa, bit ćete obaviješteni odmah nakon što odluke budu donesene. Molimo vas i da nas konzultirate prije donošenja značajnijih odluka bilo koje vrste, kako bismo mogli pratiti i koordinirani dešavanja na terenu te pravilno i pravovremeno reagirati.

Apeliramo na vas da, uvažavajući najbolje ljudske principe i možda nikad važniju solidarnost među ljudima, upozorite sve svoje vijećnike i zajedno obratite naročitu pažnju na naše starije sunarodnjake i sugrađane koji su u naročito rizičnoj situaciji. Tu mislimo, naravno, na ljude koji žive u vašoj blizini, ne preporučuje im se izlazak iz kuća, a imaju neku hitnu potrebu (hrana, lijekovi i sl.)', zaključuje se u obavijesti.

1/1