>

novosti logo

Specijalno vaspitanje

Agencija za odgoj i obrazovanje odobrila je da se učitelji, profesori i odgojitelji stručno usavršavaju na diskriminatornoj konferenciji u organizaciji udruge U ime obitelji, jer su državni stručnjaci ocijenili da program ovog događaja ‘svojim temama i ciljevima može utjecati na povećanje kvalitete odgojno-obrazovnog sustava u RH’. Tako nam je odgovoreno nakon što je u Zagrebu održan dvodnevni skup ‘Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednosti’.

Na konferenciju se preko Agencije registriralo 119 prosvjetara-sudionika: 24 vjeroučitelja, 11 odgajatelja u učeničkim domovima i 4 u vrtićima, 31 srednjoškolski nastavnik, 12 učitelja razredne nastave, 26 stručnih suradnika i 11 ravnatelja u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Svi su od udruge U ime obitelji dobili potvrdu da su obavili stručno usavršavanje unutar obrazovnog sustava i imaju pravo na naknadu troškova od matičnih škola.

Sudjelovanje na skupu je u Agenciji amenovano temeljem kriterija kao što su ‘usklađenost stručnog skupa s potrebama odgojno-obrazovnih radnika’, ‘aktualnost i relevantnost tema i inicijativa’ i ‘predstavljanje međunarodnih iskustava u odgoju i obrazovanju’.

Jedna britanska sudionica skupa upozorila je polaznike na opasnost da djeca s homoseksualnim sklonostima ‘pervertiraju’ njihovu djecu. Drugi govornik je prokazao moćni ‘LGBT lobi’, ‘rodnu ideologiju’ i ‘spolni odgoj’, koji od seksualno ‘zbunjene’ djece proizvode homoseksualce. Treći je kazao da je dekristijanizacija uslijedila zbog legalizacije ‘grijeha pobačaja, ateizma, razvoda i transseksualnosti’, dok je četvrti dodao da je ‘osoba koja je primila vjerski odgoj bolji čovjek’ od drugih. Na više panela davane su upute prosvjetarima za borbu protiv ‘militantnog sekularizma’, ‘komunističkog naslijeđa’ i ‘kršćanofobije’, uz savjete kako djecu učiti patrijarhatu i zamkama spolnog odgoja u školama.

Zamoljeni za komentar navedenog, iz Agencije su samo naveli da su na konferenciji predstavljeni ‘primjeri dobre prakse u odgojno-obrazovnom sustavu svim stručnjacima’. I dalje čekamo očitovanje Ministarstva obrazovanja. Pitali smo ih zašto su, uz predsjednicu Republike, bili pokrovitelji ovakvog događaja.

1/1