Novosti

Politika

Srbi o Crnogorcu

‘Pripadnici srpske zajednice u Republici Hrvatskoj dobro znaju što im znači SNV, ZVO, Prosvjeta, SDSS kao i SPC koje Crnogorac napada i proziva bez argumenata. Zalažemo se za racionalnu politiku i unapređenje položaja srpske zajednice u Hrvatskoj bez podizanja tenzija’

U48fucscaju6so37iybugczetbo

Dragan Crnogorac (foto Tomislav Miletić/PIXSELL)

U Vukovaru je ovih dana organizacija pod nazivom Savez srpskih udruženja Hrvatske sazvala konferenciju za medije na kojoj je njen predsjednik Dragan Crnogorac napao srpske institucije. Obrušio se na SDSS, SNV i ZVO, optuživši ih za nerad i nebrigu za mišljenje ‘običnih ljudi’. Naime, Crnogorca, nekadašnjeg saborskog zastupnika SDSS-a, zasmetao je odlazak na obilježavanje godišnjice ‘Oluje’ njegovog donedavnog stranačkog kolege i novog potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića. ‘Mnogi su negativnog mišljenja o odlasku Miloševića u Knin. Nije se oglasio ni ZVO, ni SNV niti ijedno vijeće srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. U srpskoj zajednici u Hrvatskoj o svemu odlučuju jedan ili dva čovjeka’, poručio je Crnogorac.

Narednih dana na njegov istup reagirale su spomenute organizacije, kojima su se pridružili SKD Prosvjeta, načelnici pojedinih općina u kojima je na vlasti SDSS i srpska manjinska vijeća s istoka Hrvatske. U svojoj reakciji upozorili su da se previše medijske pažnje poklanja ‘ljudima koji predstavljaju sami sebe i pozivaju se na razne saveze apsolutno nepoznate javnosti’. ‘Dragan Crnogorac je bio u SDSS-u i tada je za njega SDSS vodio ispravnu politiku. Isključen je iz stranke jer je gledao samo svoju ličnu korist, uključujući i materijalnu zbog koje je na udaru kaznenog zakona. Neuspeh je doživio u svakom javnom angažmanu, od debakla na izborima za EU parlament, kao i za manjinska veća gde nije prošao ni na gradskom ni na županijskom nivou’, poručile su srpske organizacije i podsjetile kako Crnogorac nije reagirao na brojne primjere diskriminacije pripadnika zajednice kojoj se natura za predstavnika mimo izbornog legitimiteta.

‘Pripadnici srpske zajednice u Republici Hrvatskoj dobro znaju što im znači SNV, ZVO, Prosvjeta, SDSS kao i SPC koje Crnogorac napada i proziva bez argumenata. Zalažemo se za racionalnu politiku i unapređenje položaja srpske zajednice u Hrvatskoj bez podizanja tenzija, želimo normalizaciju odnosa srpske zajednice i većinskog naroda u Hrvatskoj, a također i normalizaciju odnosa Srbije i Hrvatske. Onaj ko nije na tragu ovakvih poruka mira, ne radi dobro ni za zajednicu ni za društvo u celini’, zaključuje se u saopćenju.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više