Novosti

Kronika

Срeбрни Лукaч

Нa Tрeћeм двoрaнскoм првeнству Бaлкaнa у aтлeтици зa вeтeрaнe у Бeoгрaду, Никoлa Лукaч из Toпускoг, oсвojиo je двиje срeбрнe мeдaљe

T1i8butfl6gx31f35zjsa5xcj4k

Nikola Lukač (lijevo) – srebrna medalja na 800 metara 

Na Trećem dvoranskom prvenstvu Balkana u atletici za veterane u Beogradu, Nikola Lukač iz Topuskog, osvojio je dvije srebrne medalje. U kategoriji od 70 do 75 godina, Lukač je bio drugi u štafeti 4 x 200 metara i na 800 metara pojedinačno.

- Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, mada smo mogli osvojiti i prvo mjesto. Prvi sam put trčao u dvorani gdje je staza drugačija; nagnuta je kao i u biciklizmu i dok sam se snašao nisam uspio stići pobjednika. Ovo je bilo treće do sada najbolje organizirano balkansko prvenstvo - kazao je Lukač.

U Beogradu je nastupilo devet balkanskih država, a s Lukačem je nastupio i Karlovčanin Vlado Starešinić u kategoriji veterana od 65 do 70 godina. Njih dvojica su zajedno putovali na takmičenje, dok zbog bolesti nije sudjelovao kolega Milan Abramović iz Topuskog. Starešinić je osvojio tri srebrne medalje, u štafeti 4 x 200 metara i na 1500 metara te zlato na 3.000 metara s rezultatom 12:42 što je novi hrvatski rekord u toj kategoriji.

- U junu je prvenstvo Hrvatske za veterane u Zadru, a u septembru je prvenstvo Balkana na otvorenom u Celju. Već sam započeo s pripremama – dodao je Lukač.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više