Novosti

Kronika

Sređivanje zemljišnih knjiga Drežnice

Dogovoren je sastanak s Državnom geodetskom upravom radi sagledavanja potpunog stanja i dogovora u vezi daljnjih konkretnih koraka prema rješavanju velikog problema mještana Drežnice

Ohs3mgknakv7jfcugc3h9vpc84b

(foto Goran Stanzl/PIXSELL)

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nedavno je primio u posjet ogulinskog gradonačelnika Dalibora Domitrovića (SDP) i srpskog zamjenika gradonačelnika Nevena Ivoševića (SDSS). S njima je bio i Boris Milošević saborski zastupnik SDSS-a. Glavna tema razgovora je bila rješavanje problema zemljišnih knjiga za katastarsku općinu Drežnica. Ovaj sastanak je dogovoren nedavno, za vrijeme posjete predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca Ogulinu i gradonačelniku Domitroviću. Evo što je Novostima tim povodom rekao Neven Ivošević.

- Glavna tema sastanka bila je obnova zemljišnih knjiga u katastarskoj općini Drežnica koje su odlukom Županijskog suda u Karlovcu 1995. godine stavljene izvan snage. To mještanima Drežnice stvara probleme pri dokazivanju vlasništva na djedovini. Dogovoren je sastanak s Državnom geodetskom upravom radi sagledavanja potpunog stanja i dogovora u vezi daljnjih konkretnih koraka prema rješavanju velikog problema mještana Drežnice – rekao je Ivošević.

Na pitanje zamjenice gradonačelnika Ivane Salopek-Šumonja o statusu suda u Ogulinu, ministar Bošnjaković je izvijestio prisutne da u Ogulinu ostaje stalna služba Općinskog suda u Karlovcu te da je u planu osnaživanje pojedinih stalnih službi.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više