>

novosti logo

Piše Novosti

Sretan Uskrs - Христос васкрсе

‘Istinski vjernik ne govori ni riječima svoje identitetske konačnosti niti riječima koje mogu potaći na mržnju, a još manje riječima koje u drugima na današnji dan ne vide nadu svojeg spasenja i svojeg iskupljenja’, navodi se u čestitki predsjednika SNV-a

Povodom najvećeg kršćanskog praznika, predsjednik SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac vjernicima je uputio čestitku.

‘Danas je najveći kršćanski praznik - Uskrs ili Васкрс. Sin Božji, Isus Krist ili Исус Христос, koji je i riječ Božja, svojim uskrsnućem iz mrtvih svjedoči pobjedu života nad smrću, ljubavi nad mržnjom, nade nad beznađem. Danas kalendar ne dijeli kršćane pa ga i pravoslavni i katolici slave na isti dan. Svaki ga slavi u svojoj crkvi ili u svojem domu, ali slave ono zajedničko: spasenje i iskupljenje koji su smisao uskrsnuća bogočovjeka. Slave univerzalno, katoličko (καθολικός) rekli bi Grci, svoje vjere. Istinski vjernik kao i istinski baštinik univerzalnosti poruke uskrsnuća Isusa Krista ne govori ni riječima svoje identitetske konačnosti niti riječima koje mogu potaći na mržnju, a još manje riječima koje u drugima na današnji dan ili povodom današnjeg dana ne vide nadu svojeg spasenja i svojeg iskupljenja. Svima koji ove dane praznuju i koji danas slave čestitam Uskrs drevnim pozdravom radosti života, ljubavi i nade - Христос васкрсе, ваистину васкрсе’, stoji u njegovoj čestitki.

1/1