>

novosti logo

Kronika Kronika

Stigla topla ćebad

Umirovljeni ekonomist Branko Dabić iz Zagreba donirao je za potrebe siromašnih povratnika u Sisačko-moslavačkoj županiji 105 paketa s po dvije tople deke

Neočekivano, mnogim povratnicima u Lici, Baniji i na Kordunu, još ove zime noći će biti mnogo toplije. Naime, umirovljeni ekonomist Branko Dabić iz Zagreba donirao je za potrebe siromašnih povratnika u Sisačko-moslavačkoj županiji 105 paketa s po dvije tople deke.

- Ponukan člancima u Novostima i na internetu, donio sam odluku da pomognem onoliko koliko mogu. Odlučio sam se na donaciju deka, jer sam vidio mnoge napise o ljudima koji nemaju struje, nisu nabavili dovoljno drva za zimu te imaju minimalna primanja, uglavnom socijalna. Vjerujem da će svaka ova deka pokriti onoga kome je najpotrebnija – rekao nam je Branko Dabić.

Vijeće srpske nacionalne manjine u Glini dobilo je osam paketa pokrivača. Predsjednik Vijeća Željko Gavrilović pitao je gradske vijećnike koji najbolje znaju kome su ovi darovi potrebni i podijelio im pakete s dekama kako bi ih uručili potrebitima. Osim toga, Gavrilović je sam krenuo u nekoliko udaljenih sela glinskom kraju i osobno uručio pokrivače.

- Samo za potrebe starijih i siromašnijih povratnika na području Gline, bilo bi potrebno više od stotinu toplih pokrivača. No što je, tu je. Pažljivo ćemo odabrati preostale stanovnike koji će dobiti ovu, itekako potrebnu donaciju. U ime Vijeća srpske nacionalne manjine u Glini. zahvalio bih se gospodinu Dabiću na ovoj iznenadnoj i dobrodošloj gesti - kaže Gavrilović.

U Balincu, brdskom selu južno od Gline, Gavrilović je posjetio Lazu Vojnovića (80) koji se u dobroj mjeri iznenadio i obradovao neočekivanom daru.

- Ovo je za mene zaista iznenađenje. Da ste me pitali što mi je sada najpotrebnije, ja bih rekao baš - topla deka! I evo je. Znate, u ovoj pustoši i divljini na balinačkom brdu, noću je velika studen. Imam ja kamaru onih starih izlizanih deka, neke su možda i starije od mene, ali propuštaju studen na sve strane. Ovo je nešto što će me uistinu ugrijati. Znate, kad već nemam nekakvu babu da me grije, bit će dobra i deka, možda i bolja od babe - našalio se Lazo na autohtoni banijsko-kordunaški način.

1/3