Novosti

Kronika

Što čeka Ostojić?

Ponukano neopravdanim, nekulturnim i necivilizacijskim napadima na predsjednika SNV-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca, predsjedništvo VSNM-a Karlovačke županije dalo mu je bezrezervnu podršku

Oe7c0io6p5zz7911zhrykw3zzxp

Ponukano neopravdanim, nekulturnim i necivilizacijskim napadima na predsjednika SNV-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca, predsjedništvo VSNM-a Karlovačke županije dalo mu je bezrezervnu podršku.

- Bezočan, ničim izazvani i nevjerovatno drzak višednevni napad na dr. Pupovca, sa vrijeđanjem i ogromnom dozom mržnje, izrečen u Saboru kao najvišem zakonodavnom tijelu, pokazuje da je ova država još daleko ispod civilizacijskog nivoa, dostignute demokracije, poštivanja ljudskih i manjinskih prava kojima navodno teži. Nije to napad samo na prof. Pupovca već na cijelu srpsku zajednicu u Hrvatskoj koju on predvodi. Otvoreni je to poziv na linč kako njega tako i na svakog pripadnika srpske zajednice u RH. U posljednjih 25 godina, nažalost, imali smo više desetaka prilika slušati slične napade. Ti napadači međutim zaboravljaju doprinos nacionalnih manjina ulasku RH u EU, posebno srpske zajednice na čelu upravo s Miloradom Pupovcem - kazao je, među ostalim, Rade Kosanović, potpredsjednik SNV-a i predsjednik VSNM-a Karlovačke županije.

Članove Predsjedništva iznenađuje mali broj zastupnika koji su stali u zaštitu Milorada Pupovca, kao i to da nitko iz najjače opozicione stranke nije našao za shodno da osudi fašistički napad Dinka Burića. Iznenađeni su i stavom ministra policije Ranka Ostojića kao i ostalih nadležnih državnih tijela koji bi na eklatantan primjer govora mržnje, poticanje na počinjenje krivičnog djela, na izazivanje rasne, vjerske i nacionalne netrpeljivosti trebali djelovati i postupiti po službenoj dužnosti. Zbog svega toga članovi Predsjedništva izražavaju podršku zastupniku Pupovcu tražeći od njega da ne ustukne već da se i dalje sa još više žara bori za prava Srpske zajednice koja čvrsto stoji iza njega.

- Ponavljam ono što sam već nekoliko puta rekao: i mi sami smo jednim dijelom krivi za ovo što nam se dešava jer pripadnici naše zajednice nisu u dovoljnom broju izišli na izbore za Evropski parlament i dali svoj glas za Pupovca jer da je on u tom parlamentu ne bi se ovakve stvari događale ni njemu ni nama kao zajednici, a ako bi se i dogodile odgovor tog parlamenta bio bi oštriji, a prava manjina nakon ulaska RH u EU ne bi se drastično smanjivala što se sada događa, zaključuje Kosanović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više