Novosti

Kronika

Свeчaнo у Kрњaку

Дaн oпћинe Kрњaк oбиљeжeн je нaкoн двoгoдишњe пaузe: Нaчeлник Пeрицa Maтиjeвић зaхвaлиo je свимa кojи су дaли дoпринoс у oствaривaњу плaнoвa и рaзвoja oпћинe

Large krnjak

Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni gosti

Nakon dvije godine pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa, prošlog tjedna ponovo je obilježen Dan općine Krnjak. U četvrtak, 23. juna, održan je nastup KUD-a Sveti Ante Herceg-Bosna, a potom je navečer zapaljen i Ivanjski krijes. Narednog dana je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj su prisustvovali brojni gosti. Na sam Dan općine, u subotu 25. juna, održana je biciklijada od Korane do Skradske gore, a zajednički su je organizirali Općina Krnjak i karlovački Sportsko-rekreacijski klub "Pedala laganini". U Gornjem Skradu, u zaseoku Vujaškovići, priređen je ručak, a sudionicima su održana i prigodna predavanja o prostoru Skradske gore i Jopića pećini. Navečer je održana smotra folklornih društava na kojoj su sudjelovali i folkloraši pododbora Prosvjete iz Krnjaka, Kostajnice, Korenice i Vojnića.

Posljednjeg dana, u nedjelju, održana je seoska olimpijada, a takmičenja su održana u starim sportovima: potezanju užeta, klicanju, odnosno guranju loptice palicom, nošenju vode na glavi i jajeta u žlici, vožnji u tačkama i neizbježnom nogometu. Na nogometnom igralištu u Krnjaku je sva četiri dana bio postavljen lunapark za najmlađe, a svako večer održavale su se fešte koje su trajale do kasno u noć. Troje mladih stanovnika općine nagrađeni su prigodnim nagradama zbog popularizacije Krnjaka i sporta: tekvando borac Đorđe Bunčić, višestruki prvak i pobjednik i učenik zagrebačke Pravoslavne gimnazije, njegova sestra Dalija Bunčić, također nositeljica crnog pojasa-drugi dan, te Mario Blažević, mladi i talentirani golman zagrebačkog Dinama.

O radu i uspjesima općine u prošloj godini govorio je novi načelnik Perica Matijević. Zahvalio je svim koji su dali doprinos u ostvarivanju planova i razvoja Krnjaka. Unatoč koroni, rekao je Matijević, lani je Općina u razne projekte uložila nepunih 9,35 miliona kuna. U njih se ubraja asfaltiranje nerazvrstanih cesta, postavljanje javne rasvjete, nabavka malčera i kamiona za odvoz komunalnog otpada, uređenje parka Vladimir Matijević i dječjeg igrališta, kupnja zemljišta u gospodarskoj zoni Krnjački Grabovac, izrada projektne dokumentacije za mini-tržnicu u Krnjaku, uređenje dječjeg vrtića Maslačak i lokalnog društvenog doma te saradnja Općine u prekograničnom projektu s Hrvatskom Kostajnicom, Podgoricom i Velikom Kladušom. Tu su i sredstva uložena u predškolski odgoj, opremanje školske kuhinje, sufinanciranje prijevoza učenicima, stipendije, isplate jednokratnih socijalnih pomoći i pomoć poljoprivrednicima, rekao je Matijević.

Među brojnim gostima iz obližnjih općina te predstavnika SPC-a i raznih poduzeća, svečanoj sjednici su prisustvovali Ervin Abdić iz Velike Kladuše, Bratislav Krstić iz Opštine Veliko Trgovište blizu Vranja, gradski vijećnici iz Zrenjanina Saša Kandić i Dragan Gudžev, karlovački dožupan Dejan Mihajlović, državna tajnica u Ministarstva regionalnog razvoja Spomenka Đurić, narodni poslanik u Skupštini Srbije Nenad Krstić i generalni konzul u riječkom konzulatu Srbije Goran Petrović. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici krnjačke osnovne škole te Stefan Kosanović iz karlovačke muzičke škole.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više