Novosti

Kronika

Svečano u Vinogradima

U hramu Vavedenja Presvete Bogorodice u Kneževim Vinogradima proslavljena je hramovna slava, ujedno slava VSNM-a opštine Kneževi Vinogradi. Večernju službu i obred predvodio je protojerej Đorđe Kovačević

Large 1

Slava hrama i Veća

U hramu Vavedenja Presvete Bogorodice u Kneževim Vinogradima 3. decembra proslavljena je hramovna slava, ujedno slava VSNM-a opštine Kneževi Vinogradi. Večernju službu i obred predvodio je protojerej Đorđe Kovačević. Proslava krsne slave VSNM-a Kneževih Vinograda ubraja se među tradicionalna okupljanja srpskog naroda ali taj je praznik poštovan i među pripadnicima drugih narodnosti u multietničkim Kneževim Vinogradima, mestu koje je primer dobrih međuljudskih odnosa. Srpski narod će, što je posebno istaknuto, i dalje čuvati svoje dostojanstvo uz ispruženu ruku saradnje prema svima. Nakon verskog obreda, predsednik VSNM Kneževi Vinogradi Vladimir Horvat, podelio je zahvalnice zaslužnim pojedincima za doprinos u očuvanju i razvoju srpske kulture i identiteta, koje su primili Željka Korać, pravnica u Opštini Kneževi Vinogradi, Dejan Drakulić, predsednik ZVO-a, Aleksandar Nakić, generalni konzul Srbije i Jelena Nestorović, voditeljica odjela Koordinacije u SNV-u.

Druženje je nastavljeno u svečanoj sali Iris, koja se nalazi u zelenoj i cvetnoj oazi Sportsko-rekreacijskog centra u Kneževim Vinogradima, a prisutne je zabavljao tamburaški sastav Dunavske zore. Sutradan, 4. decembra u hramu Vavedenja presvete Bogorodice u Popovcu, svečanom arhijerejskom liturgijom također je proslavljen istoimeni praznik. Svečanu arhijerejsku liturgiju predvodio je episkop osječkopoljski i baranjski Heruvim uz sasluživanje sveštenika SPC iz Baranje. Čast da budu kumovi slave pripala je porodici Nikole Šarića iz Popovca. Nakon bogosluženja trpeza ljubavi za sve prisutne upriličena je u popovačkom crkvenom domu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više