Novosti

Kronika

Tatišićeva izložba slika od 16. aprila

U zagrebačkoj knjižnici i čitaonici ‘Bogdan Ogrizović’ do 7. maja bit će izložene slike poznatog slikara Jovana Tatišića koji se svojim djelima bori protiv zaborava svog banijskog zavičaja

Ffdohrlsn9fnylb7nwiyrbqvpf0

U zagrebačkoj knjižnici i čitaonici ‘Bogdan Ogrizović’, od 16. aprila do 7. maja, bit će izložene slike poznatog slikara Jovana Tatišića koji se svojim djelima bori protiv zaborava svog banijskog zavičaja.

- Na izložbi će biti izloženo oko 70 slika, od kojih je publika na ranijim izložbama mogla vidjeti manji dio njih, dok većina do sada nije prikazivana – najavljuje Tatišić, ističući da su slike nastajale tokom zadnjih desetak godina i da je ovo treća njegova izložba u ovoj čitaonici. Zahvalio je i SNV-u na podršci koju je dobio oko ove izložbe.

- Jovan Tatišić je dokaz da umjetnost ne poznaje vremenska, trendovska ni obrazovna ograničenja i da samo čovjek vođen iskrenom ljubavlju prema ljepoti i životu može razgaliti dušu, otvoriti naše najdublje bunare, one u kojima je pohranjena spoznaja temeljnih vrijednosti – predanost čovjeku i prirodi, rekla je prije dvije godine Sandra Stanačev Bajzek kada je organizirala Tatišićevu izložbu u biblioteci ‘Prosvjete’.

Tatišić, član Hrvatskog društva naivnih likovnih umjetnika, bilježi preko pola vijeka umjetničkog rada i 40 godina od prve samostalne izložbe. Zbog dugogodišnjeg kvalitetnog rada ima značajno mjesto u jugoslavenskom i hrvatskom naivnom slikarstvu, pogotovo što usvaja osnovnu tehniku naivnog slikarstva - ulje na staklu. Ali to ne znači da povremeno ne zalazi u apstrakciju i simboliku kao što je to pokazivao na svojim novijim izložbama.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više