Novosti

Kronika

Toбoгaн смутњe

Иaкo je усвojeн прoрaчун Бeлoг Maнaстирa зa 2022. гoдину, СДП ниje пoдржao прoрaчун смaтрajући дa су нeкa улaгaњa прoмaшeнa. "Испaдa дa je нajвeћи прoблeм нeдoстaтaк joш jeднoг тoбoгaнa нa бaзeнимa", кaжe Бoгaтић

Large 3

Promašeno ulaganje? – bazen

Poslednju ovogodišnju sednicu Gradskog veća Belog Manastira, obeležilo je donošenje proračuna za 2022. godinu u iznosu od 95,2 miliona kuna. Gradonačelnik Tomislav Rob objasnio je kako proračun obuhvaća dovršetak već započetih projekata poput uređenja Ulice Alojzija Stepinca, nove projekte kao što je Romski centar te solarne panele na zgradama u vlasništvu Grada uz financiranje iz EU fondova. Grad će se zadužiti u iznosu od 5 miliona kuna za dovršetak gradskog stadiona te 2 miliona kuna za unapređenje prostora Gradskih bazena.

- Ovo je odobrenje Gradskog vijeća s kojim idemo na Vladu RH i na odobrenje zaduživanja. To ne znači da moramo uzeti kredit u ovom iznosu, to je maksimalan koji smo planirali - rekao je gradonačelnik Rob. Grad će projekte prijavljivati na sve raspoložive konkurse kako bi se povukla što veća sredstva pa tako i ona Europske unije što će se razmatrati na sastanku sa Natašom Tramišak, ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ukupna cena Gradskog stadiona je 29 miliona kuna, a osim europskog novca izgradnju će sufinancirati HNS i Osječko-baranjska. No predsednik gradske organizacije SDP-a Marko Bogatić je decidirano rekao da neće podržati proračun.

- Prema ovom predloženom proračunu ispostavlja se da je najveći problem u Gradu Belom Manastiru nedostatak još jednog tobogana na bazenima. Mislimo da je pogrešno da se grad zadužuje za 2,5 milijuna kuna da bi napravio još jedan tobogan na bazenima pod izlikom da će on privući još više gostiju. Smatramo da je to uzaludno trošenje novca dok nam grad izumire. Grad će podići još 15 milijuna kuna kredita za dovršetak gradskog stadiona. Mi smo za gradski stadion imali predviđena sredstva u Intervencijskom planu - rekao je Bogatić. U belomanastirskom SDP-u drže da su u Gradu puno veći problemi poput smanjenja broja novorođene dece, nezaposlenost i drugi u što, prema njihovom mišljenju, treba ulagati sredstva.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više