Novosti

Politika

Travničko-karlovačka kronika

Nastavlja se HDZ-ova tragikomedija na Hrvatskom radiju Karlovac: Kako možete postati zamjenik glavnog urednika bez ikakvog iskustva u medijima? Postanite član Mladeži HDZ-a

Eoxb3fdz9swgfit8fevggl4hsk4

Svjetionik medijske znanosti – Matija Perković (foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Zamislimo danas ovakvu situaciju: negdje netko iz HDZ-ove vlasti izvuče neku četrdesetak godina staru izjavu nekog sekretara općinskog komiteta SKH kako nije ništa znao o zapošljavanju nekih partijskih podobnika u medijskoj kući i to bez konkursa! Vjerojatno bi ga ismijavali tvrdeći kako je to danas u demokraciji nemoguće, dok je u tzv. jugokomunističkom jednopartijskom sistemu bila, kao, normalna stvar. No gle čuda, to se i danas događa: HDZ-ov karlovački gradski sekretar, tj. predsjednik gradske organizacije, tvrdi da nema pojma da su dvije istaknute članice stranke, od kojih jedna nema ni sekunde medijskog iskustva i k tome je postala zamjenica glavnog urednika, bez konkursa dobile stalni radni odnos na Hrvatskom radiju Karlovac.

Damir Mandić, vjeroučitelj i direktor karlovačke Gimnazije koji ne dozvoljava da ta škola dobije ime po svom najslavnijem učeniku Nikoli Tesli, predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća, predsjednik karlovačkog HDZ-a i kandidat za novog gradonačelnika, tvrdi upravo to i kaže da nema veze s tim slučajem. Doduše, dobrohotno dodaje kako smatra da bi ‘bilo bolje da je proveden javni natječaj, iako ga trgovačka društva u vlasništvu grada nisu dužna provesti’.

Podsjetnik: sa 34 godine radnog staža na Radiju i diplomom zagrebačkog Fakulteta političkih nauka, na konkursu za direktora prije dva mjeseca nije ponovno prošao Miloš Milovanović, koji se proteklih godina dobro nosio s nagomilanim dugovima Radija. Na njegovo mjesto instaliran je već diljem Hrvatske poznat Matija Perković, bivši predsjednik mladeži HDZ-a, blagajnik iz Inkasatora sa završenom Višom ekonomskom školom u Travniku. Perković se također hvali iskustvom vođenja uspješne firme, pri čemu misli na piceriju u kojoj je radio u slobodno vrijeme.

Milorad Božić, veteran Radija, pod hitno je penzioniran i u stalni radni odnos primljene su dvoje članice HDZ-a: Vanda Antunović, nekadašnja novinarka također HDZ-ovog Trend radija i TV 4 rijeke te Anamarija Radočaj, članica lokalne Mladeži HDZ-a. Antunović je vodila neke tiskovne konferencije lokalnih organizacija HDZ-a, a Radočaj je u ime Mladeži više puta istupala u javnosti i postala je, eto, iz vedrog neba zamjenica glavnog urednika.

Perković je u intervjuu za N1 pokušao dokazati nedokazivo, objasniti da je Antunović kao iskusna novinarka opravdano zaposlena. Još je jadnije bilo opravdanje zašto je na mjesto zamjenice glavnog urednika postavljena Anamarija Radočaj koja nema nikakvog medijskog iskustva, pri čemu je Perković održao lekciju iz HDZ-ovskog poimanja medija, s istinskim biserom: ‘Novinarstvo je stil života.’ Kao da on bilo kakvog pojma o novinarstvu ima.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više