>

novosti logo

Piše Novosti

Tribina: 20 godina od smrti Franje Tuđmana – po čemu ga treba pamtiti?

Tribina pod nazivom ‘20 godina od smrti Franje Tuđmana – po čemu ga treba pamtiti?’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u srijedu, 11. decembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Dvadeset godina od smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske, bivšeg partizana, generala JNA, jednog od osnivača JSD ‘Partizan’, političkog disidenta, povjesničara, nacionaliste, ratnog pobjednika i etničkog čistača, prilika je da analiziramo njegovu političku ostavštinu. U trenutku kada se detuđmanizacija promatra kao noćna mora, a nakaradni spomenici Franji Tuđmanu niču diljem Hrvatske, Franjo se čini življi no ikada. Na njega se pozivaju i HDZ-ovci i SDP-ovci, a crne strane njegove politike iz povijesnih su čitanki izbrisane mirisnim gumicama.

Na novoj tribini u Privredniku novinar Saša Kosanović s novinarkom Telegrama Sanjom Modrić i povjesničarom Ivom Goldsteinom analizirat će političku ostavštinu Franje Tuđmana.

1/1