>

novosti logo

Piše Novosti

Tribina: Hrvatska i antifašizam

Tribina pod nazivom ‘Hrvatska i antifašizam - Što današnjoj Hrvatskoj znači Dan antifašističke borbe?’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 20. lipnja, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Povod tribine je proslava Dana antifašističke borbe koja će se održati na Trgu maršala Tita u Zagrebu 22. lipnja, u 19 sati, a na njoj će govoriti Aneta Lalić iz Srpskog narodnog vijeća, Ranko Ostojić, saborski zastupnik SDP-a i Hrvoje Klasić, povjesničar.

Tribinu će moderirati novinar Saša Kosanović, a gosti tribine pokušat će odgovoriti što znači praznik 22. juna u današnjoj Hrvatskoj u kojoj revizionističke snage poraz u Drugom svjetskom ratu pokušavaju pretvoriti u pobjedu, u zemlji u kojoj su uspomene na partizanski pokret gotovo izbrisane, a antifašistički spomenici minirani, u zemlji u kojoj se briše međunacionalni karakter antifašističke borbe.

Zagrebački antifašisti, u organizaciji Antifašističke lige RH i uz podršku brojnih antifašističkih udruženja i stranaka ljevice, okupit će 22. lipnja uz geslo ‘Trg je naš’ kako bi uputili poruku ekstremnoj desnici koja traži hitnu promjenu imena trga. Istog dana, državni će vrh položiti vijence pored spomenika u Brezovici, gdje se održava državna ceremonija Dana antifašističke borbe.

1/1