Novosti

Politika

Tribina: Ima li nade za ljevicu u Evropi

O tome kakva je budućnost evropske ljevice na tribini u Privredniku, na kojoj će biti predstavljena knjiga ‘Marks izvan uobičajenog’, u utorak, 26. marta, u 18 sati, govorit će autor knjige Paolo Ferreo te Katarina Peović iz Radničke fronte i Ranko Ostojić iz SDP-a

64jc8v428ca2wzcwmg1k3yleagt

Tribina pod nazivom ‘Ima li nade za ljevicu u Evropi’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 26. marta, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Na tribini će biti predstavljena knjiga ‘Marks izvan uobičajenog’ autora Paola Ferrera, potpredsjednika Ujedinjene Evropske ljevice u Evropskom parlamentu. Nakon toga će novinar Saša Kosanović razgovarati s autorom knjige, kao i sa Katarinom Peović iz Radničke fronte i s Rankom Ostojićem iz SDP-a, o tome kakva je budućnost evropske ljevice u vrijeme propasti velikih ideologija i u vrijeme divljanja neoliberalizma, nacionalizma i ksenofobije širom Evrope te može li doći do ujedinjenja lijevih stranaka, bivših komunista, socijaldemokrata, zelenih i svih drugih progresivnih snaga kako bi se smanjile socijalne razlike između većine i manjine koja upravlja kapitalom i našim životima.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više