Novosti

Društvo

Tribina: ‘Između prava i predrasuda’

O homofobiji u Hrvatskoj i o bitki za udomljavanje djece bez roditelja, na novoj tribini u Privredniku, u utorak, 11. februara, u 18 sati, govorit će Ivo Šegota i Mladen Kožić, te saborski zastupnici Sabina Glasovac i Marko Vučetić

Ti0iu35m7sd5z9tx96ezb81hro8

Tribina pod nazivom ‘Između prava i predrasuda: Udomljavanje djece kod istospolnih parova u Hrvatskoj’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u utorak, 11. februara, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Unatoč presudi Upravnog suda, Centar za socijalnu skrb odbio je životne partnere Ivu Šegotu i Mladena Kožića i njihovu molbu za udomljavanje nekog od djece bez roditelja. Pri tome, za razliku od mnogih, Šegota i Kožić ne biraju djecu ni po porijeklu, ni po rasi, ni na bilo koji drugi način na koji to rade mnogi drugi. Oni samo žele usrećiti jedno od djece bez roditelja i malo pomaknuti granice naših predrasuda. Osobi koja o tome odlučuje to je bilo previše, pa je odlučila ignorirati sudsku odluku i postaviti se iznad zakona.

Na novoj tribini u Privredniku novinar Saša Kosanović razgovarat će s Ivom Šegotom i Mladenom Kožićem o njihovim daljnjim koracima, motivima zbog kojih su se odlučili na ovu bitku, a o homofobiji u Hrvatskoj i o stanju ljudskih prava zemlje predsjedavateljice Evropskom unijom govorit će i Sabina Glasovac, saborska zastupnica SDP-a, i Marko Vučetić, nezavisni zastupnik u Saboru.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više