>

novosti logo

Piše Novosti

Tribina: Koliko još neoustaštva možemo podnijeti?

‘Koliko još neoustaštva možemo podnijeti’ naziv je tribine koja će se u organizaciji Srpskog privrednog društva ‘Privrednik’ i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba održati u utorak, 20. novembra, s početkom u 18 sati, u prostorijama Privrednikovog doma u Preradovićevoj ulici 18 u Zagrebu.

O sve češćem izvikivanju pozdrava ‘Za dom spremni’ i drugim javnim isticanjima simbola zločinačke NDH na tribini će govoriti predsjednik Zajednice udruga boraca i antifašista Šibensko-kninske županije Zoran Restović, povjesničar Josip Jagić i Lovro Krnić iz Antifašističkog vjesnika, a razgovor će moderirati novinar Saša Kosanović.

Bit će riječ i o tome koliko je ‘perje’ koje je 1991. godine ispalo iz jastuka, danas teško vratiti nazad, kao i o spinovima da postoje dva pozdrava ‘Za do spremni’, jedan ustaški i jedan ‘antifašistički’ iz 1991. godine, a također i o obrtanju teza desničarskih struja po kojima je crvena zvijezda fašistički znak koji treba zabraniti. Diskutirat će se i o licemjerju hrvatske politike, pravosuđa i policije, koji ne reagiraju na ustašluke ili to rade svake prestupne godine, dok mnogi građani koji se s time ne slažu šute i ‘sakrivaju se pod jorganom’.

1/1