>

novosti logo

Piše Novosti

Tribina o predsjedničkim izborima: Od nastavka katastrofe do začepljenog nosa

Nova Privrednikova tribina, na kojoj će govoriti Arsen Bauk, Rada Borić i Jasmin Klarić, održat će se u će se u srijedu, 26. juna, s početkom u 18 sati

Tribina pod nazivom ‘Predsjednički izbori: od nastavka katastrofe do začepljenog nosa’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u srijedu, 26. juna, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

‘Bliže nam se predsjednički izbori. Aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, koja oteže s kandidaturom, s desna prijeti šlager pjevač i poduzetnik Miroslav Škoro, u utrci su i populisti Ivan Pernar i Mislav Kolakušić, a ljevici se nudi izbor između Katarine Peović i Zorana Milanovića, kojega mnogi ljevičari ne smatraju svojim kandidatom.

Prezir prema ‘grešniku’ Milanoviću očito je jači od mazohističke mogućnost da još godinama s Pantovčaka slušamo neoliberalne, revizionističke poruke koje ismijavaju hrvatski antifašizam, politiku koja Srbe okrivljava za probleme u kojima žive, politiku koja okreće glavu od realnosti i osobu koja ne želi biti predsjednica svih građana, jer Hrvatsku prvenstveno vidi kao nacionalnu, a ne građansku državu’, navodi se u pozivu na tribinu.

Hoće li hrvatski glasači napraviti isto što su već napravili srpski, kada su ‘beli listići’ doveli Tomislava Nikolića na dužnost predsjednika Srbije ili će začepiti nos, kako neki od njih vole reći i svoje povjerenje dati Zoranu Milanoviću? Odgovore će pokušati naći novinar Saša Kosanović na novoj tribini u Privredniku u razgovoru s gostima: Arsenom Baukom iz SDP-a, Radom Borić iz Nove ljevice i Jasminom Klarićem, novinarom portala Telegram.hr.

1/1