>

novosti logo

Piše Novosti

Tribina: Ostavština Haškog suda - pravda je spora i nedostižna

Tribina pod nazivom ‘Ostavština Haškog suda - pravda je spora i nedostižna’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 7. novembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Na novoj tribini u Privredniku govorit će Nika Pinter, odvjetnica Slobodana Praljka s 19 godina dugim stažom na sudu, Eugen Jakovčić iz Documente, koji se s Mirkom Klarinom iz agencije Sense - Centar za tranzicijsku pravdu bavi upravo golemom dokumentarnom ostavštinom suda, te Boris Milošević, saborski zastupnik SDSS-a i nekadašnji pravnik u SNV-u.

Na tribini koju će moderirati novinar Saša Kosanović, među ostalim, bit će riječi o tome koliko je politika utjecala na rad Haškog suda koji broji posljednje dane te što možemo očekivati od skore presude Hrvatima iz BiH. Također, bit će riječi i o tome što smo naučili iz haškog eksperimenta koji je s radom započeo praćen velikim očekivanjima prvenstveno žrtava i njihovih obitelji, ali i svih onih koji su vjerovali da ratni zločinci, bez obzira na nacionalnost, zaslužuju primjerenu kaznu dok su na kraju radom suda mnogi ostali nezadovoljni. Za zločine nad Srbima u Hrvatskoj na Haškom sudu nitko nije osuđen, dok su i mnogi drugi zločini počinjeni na području bivših jugoslavenskih republika ostali nekažnjeni.

1/1