>

novosti logo

Piše Novosti

Tribina: Polemike oko karaktera Domovinskog rata

Tribina pod nazivom ‘Polemike oko karaktera Domovinskog rata’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, ovog puta bit će održana u srijedu, 6. decembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

HRT se nedavno ogradio od novinara Aleksandra Stankovića, koji je u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ postavio pitanje o karakteru rata u Hrvatskoj. Stankovića je zanimalo smatra li gost da je rat jednim dijelom bio i građanski. Nakon prosvjeda udruga ratnih veterana, koji su zamjerili voditelju što je uopće postavio to pitanje, HRT se od Stankovića ogradio tvrdnjom da novinari takva pitanja ne bi trebali postavljati, jer je u Saboru izglasana Deklaracija o Domovinskom ratu koja rat definira kao agresiju Republike Srbije i pobunu dijela stanovništva srpske nacionalnosti. Takav HRT-ov stav otvorio je polemiku o novinarskim i drugim slobodama u društvu.

Na novoj tribini u Privredniku o karakteru rata u Hrvatskoj, o njegovoj definiciji, trajanju i posljedicama, govorit će odvjetnik Anto Nobilo, povjesničari Hrvoje Klasić i Zlatko Hasanbegović, te general HV-a Pavao Miljavac, dok će tribinu moderirati novinar Saša Kosanović.

1/1