Novosti

Politika

Tribina: Tko to tamo ojka?

Na prvoj tribini ove sezone u Privredniku u utorak, 11. septembra, u 18 sati, gostuju pjevačice i pjevači ojkači s Banije koji će pojasniti tko i zašto to tamo ojka, a potom će izvesti dio bogatog repertoara. O tradiciji ojkanja govorit će Mara Vilus, organizatorica Festivala ojkače te etnomuzikolozi Nikola Radeka i Joško Ćaleta

Pxy1s16ub5vo3oc07fi7o702hmx

Tribina pod nazivom ‘Tko to tamo ojka?’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 11. septembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Usred ‘varljivog leta 2018.’ tradicionalno pjevanje srpskog naroda s Banije dospjelo je u središte pažnje, politička prašina digla se oko 3. Festivala ojkače u Petrinji kojim se tradicija čuva od zaborava i izumiranja. Ratni veterani u Hrvatskoj bave se ojkačom dok se istovremeno potapa hrvatska brodogradnja.

Na prvoj tribini ove sezone u Privredniku gostuju pjevačice i pjevači ojkači s Banije koji će pojasniti ‘tko to tamo ojka’, a potom će izvesti dio svog bogatog repertoara. O tradiciji ojkanja govorit će u Privredniku Mara Vilus, organizatorica Festivala ojkače u Petrinji, a preko Skajpa javit će se Nikola Radeka, etnomuzikolog iz Beograda i dr. sc. Joško Ćaleta, etnomuzikolog s Instituta za etnologiju i folkloristiku, dok će tribinu moderirati novinar Saša Kosanović.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više