>

novosti logo

Piše Novosti

Tribina u Rijeci: Mladi Srbi između etno mimikrije i javnog djelovanja

Mladi Srbi između etno mimikrije i javnog djelovanja, naziv je prve tribine iz ciklusa ‘Prosvjetina kultura mira 2020’, koja će bit održana u srijedu 17. aprila, s početkom u 18 sati, u prostoru riječkog pododbora SKD-a ‘Prosvjeta’, u Demetrovoj ulici 16 u Rijeci.

Koliko su mladi Srbi u Hrvatskoj osuđeni na etno mimikriju i potpunu asimilaciju? Da li je druga krajnost politički angažman u srpskim strankama u Hrvatskoj? Postoji li spektar mogućnosti između tih dviju opcija? Tko i što to određuje? Gdje sam ja u svemu tome? Prepoznaje li se srpska zajednica unutar koncepta Rijeka EPK 2020 - ‘Luka različitosti’? Kako da budemo brodovi koji će tu Luku stvarno živjeti?

Na ova i mnoga druga pitanja odgovore će pokušati dati Hajrudin Hromadžić, profesor na zagrebačkom i riječkom sveučilištu, Lela Vujanić, voditeljica programskog pravca ‘Kuhinja’, EPK 2020, Aneta Vladimirov iz Srpskog Narodnog Vijeća u Zagrebu i Damir Radović, potpredsjednik riječkog pododbora SKD ‘Prosvjeta’. Moderator tribine je Goran Božičević iz Miramida Centra.

1/1