Novosti

Društvo

Tribina: Ujedinjenje Jugoslavije 1. decembra 1918: od nade do tragedije

Nova tribina SPD-a "Privrednik", o tome da li je Jugoslavija bila "tamnica naroda" ili ostvarenje sna o ujedinjenju južnih Slavena, bit će održana online, u utorak, 1. decembra, u 20 sati. Prijenos uživo organiziran je preko Privrednikovog YouTube kanala i Facebook stranice

Large tribina

Srpsko privredno društvo Privrednik organizira tribinu pod nazivom "Ujedinjenje Jugoslavije 1. decembra 1918: od nade do tragedije" koja će, u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, biti održana online, u utorak, 1. decembra, s početkom u 20 sati. Prijenos uživo organiziran je preko Privrednikovog Youtube kanala i na Facebook stranici SPD-a "Privrednik".

Sto dvije godine od stvaranja Jugoslavije i trideset godina nakon njenog nestanka o toj se državi i dalje vode žustre debate između njenih pristalica i ljutih protivnika. Iako mnogi kažu da je nakon svega Jugoslavija konačno umrla, njeno ime se i dalje spominje, čak i onda kada ga se ne izgovara.

Da li je Jugoslavija bila "tamnica naroda" ili ostvarenje sna o ujedinjenju južnih Slavena, odnosno što danas o tome misle ljudi na raznim krajevima bivše države, na ta i druga pitanja na novoj Privrednikovoj tribini novinar Bojan Munjin razgovarat će s historičarima, Predragom Markovićem, profesorom na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Bojanom Balkovecom, profesorom na Filozofskom fakultetu u Ljubljani i Branimirom Jankovićem, profesorom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više